10 Suomen upeinta näkymää

446 Flares 446 Flares ×

Aina ei tarvitse lähteä kotimaata kauemmas nähdäkseen upeita maisemia. Suomi on täynnä huikean hienoja näkymiä ja kauniita paikkoja, joita pääsee katselemaan ympäri vuoden.

1.Yyteri

Yyteri

Yyterissä sijaitsee Suomen suurin hiekkaranta, joka on kuusi kilometriä pitkä. Yyterin hiekkaranta tunnetaan etenkin laajasta hiekkadyynialueesta, joka on kauniiden näkymiensä ja hyvien uintimahdollisuuksiensa takia yksi kesäisen Suomen suosituimmista matkakohteista.

2. Nuuksio

Nuuksio Mustalampi

Nuuksion kansallispuisto Espoossa tarjoaa vierailijalle eteläsuomalaisittain poikkeuksellisen suuren patikointialueen ja huikeita näkymiä. Korkeuserojen takia Nuuksio on sekä mielenkiintoinen vaelluskohde että hyvä paikka katsella maisemia.

3. Kuusamo

Kuusamon maisemat

Kuusamossa upeita näköaloja pääsee katsomaan useastakin paikkaa, mutta turisteille tunnetuin ja helpoin lienee Oulangan kansallispuisto. Kansallispuistossa on mahdollisuus patikoida Karhunkierros niminen reitti, josta voi valita joko lyhyemmän tai pidemmän version. Karhunkierroksen aikana on mahdollisuus katsella upeita näkymiä ja esimerkiksi Suomen suurinta kanjonijärveä Julmaa Ölkkyä.

4. Turun saaristo

Turun saaristossa

Turun saaristo koostuu noin 20 000 saaresta, sijaitsee Saaristomerellä ja on yksi koko maailman monilukuisimmista saaristoista. Moninainen luonto ja sen kontrastina ajoittain karutkin kallioiset luodot tekevät Turun saaristosta yhden kauneimmista suomaisista maisemista.

5. Imatrankoski

Imatrankoskella

Imatrankoski on Imatralla Vuoksessa sijaitseva, jopa yli 4000 vuotta vanha koski. Imatrankoski on Suomen suurin koski, ja siellä järjestetään usein koskinäytöksiä, jolloin kosken näkymiä voi ihailla valoshow’n ja musiikin säestämänä.

6. Öllöri

 

Öllöri

Öllöri-järvi Hossassa on poikkeuksellisen syvä ja kirkasvetinen järvi. Vielä muutamia vuosia sitten järven vesi oli niin puhdasta, että sitä pystyi juomaan. Öllörin pohjassa olevat lähteet varmistavat, että vesi on aina todella kylmää ja puhdasta, mutta se on myös kauempaa katsottuna kirkkaan turkoosia. Syvimmillään 40 metriä syvä Öllöri ja sen ympäristö ovat sekä sukeltajien että kauniita näkymiä etsivien matkailijoiden suosiossa.

7. Halti

Halti tunturi

Suomen korkein tunturi, saamelaisten pyhä paikka Halti on etenkin ulkomaalaisten turistien suosima matkailukohde jylhien maisemiensa vuoksi. Haltilta näkee esteettömästi Norjaan, ja siellä sijaitsee Suomen korkein kohta, joka on 1323 metriä korkea.

8. Puumala

Puumala

Etelä-Savossa sijaitseva Puumala on äänestetty monesti Suomen kauneimmaksi kunnaksi. Saimaan rannoilla sijaitsevassa Puumalassa on paljon luontoa, järvimaisemia ja kalliorantoja kauniita näkymiä etsivälle.

9. Suomenlinna

Suomenlinna linnoitus

Helsingin edustalla saaressa sijaitseva, 1700-luvulta peräisin oleva linnoitus Suomenlinna on Suomen suosituimpia matkakohteita. Linnoitus itsessään on hyvin kaunis, ja sieltä on hyvä näkyvyys myös Helsingin edustan saarille.

10. Porvoo

Vanha Porvoo

Porvoon vanhakaupunki ja näkymät joelta ovat saavuttaneet Porvoolle Suomen kauneimman kaupungin maineen. Kesäisin monet turistit tulevat ihailemaan näkymiä esimerkiksi jokiristeilyille. Kesäterassit joen rannalla tarjoavat myös erinomaisen mahdollisuuden katsella Porvoon upeita jokimaisemia.

 

Kuvat 1. Yyterin Kylpylähotelli 2. Lauri Rantala: Mustalammen turvelauttoja CC-BY 3. Leo-Setä: Kuusamo CC-BY-NC-SA 4. stevemonty: Sunset near Roola CC-BY-NC-SA 5. Ville .fi: IMG_2412 CC-BY-ND 6. Sukellus.info 7. jarikir: Govdajohka CC-BY-NC-ND 8. Mikkeli Nyt 9. ana campos: suomenlinna CC-BY-NC-ND 10. Riccardo Romano: Porvoo CC-BY-NC-ND

446 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 441 Pin It Share 5 Email -- 446 Flares ×