15 maailman parasta bilepaikkaa

441 Flares 441 Flares ×

Kun suomalainen yökerhotarjonta alkaa tökkiä eivätkä kotibileet enää tunnu miltään, on aika lähteä etsimään uusia juhlia maailmalta. Juhlimisen nälkäiselle löytyy runsaasti erilaisia bilevaihtoehtoja ympäri maailman, ja alla on listattuna 15 parasta paikkaa juhlia aamuun saakka.

1. Las Vegas, USA

Paris Las Vegas

Las Vegasin aavikkokaupunki Nevadan osavaltiossa USA:ssa on bailauskaupunkina niin legendaarinen, että siitä on tehty useita aiheeseen keskittyviä elokuvia. Synnin kaupungiksi kutsuttu Las Vegas tarjoaa jokaiselle juhlijalle jotakin, oli se sitten istuskelua hämyisessä jazz-baarissa tai biletystä aamuun asti maailman suurimmilla klubeilla.

2. Havanna, Kuuba

Rommia Kuubassa

Kuuban pääkaupungissa Havannassa juhlat siirtyvät usein tilanpuutteen vuoksi kaduille. Kaikki kuubalaiset osaavat tanssia ja opettavat mielellään myös muita, ja salsa soi läpi yön rommin virratessa kuumassa Karibian yössä.

3. Melbourne, Australia

Melbourne Night Market

Melbournea kutsutaan usein Australian bilepääkaupungiksi, ja tästä maineesta varsinkin opiskelijat ja muu nuoriso pitävät mielellään huolta. Laaja yökerhotarjonta ja suotuisa ilmasto ovat tehneet Melbournesta mielenkiintoisen bailukohteen hauskanpidon etsijöille ympäri maailman.

4. Berliini, Saksa

Berliini Branderburg

Boheemi Berliini antaa jokaiselle mahdollisuuden juhlia juuri omanlaisessaan paikassa. Pienet klubit, isot yökerhot ja teemabaarit seuraavat toinen toistaan Euroopan mielenkiintoisimmassa kaupungissa.

5. Praha, Tsekki

Olutta Prahassa

Pieni historiallinen Praha on oluenystävien suursuosikki. Oluen lisäksi Prahasta on myös viime aikoina tullut erinomainen paikka juhlia, sillä edullinen hintataso ja monipuoliset baarit houkuttelevat Prahaan paljon ihmisiä ympäri Euroopan. Praha on myös suosittu vaihto-oppilaiden kohde, joten siellä on myös paljon opiskelijabileitä.

6. Amsterdam, Alankomaat

Coffee Shop

Amsterdamissa juhlat jatkuvat aina aamuun asti ja monipuolinen ohjelmatarjonta, kuten keikat, opiskelijabileet ja drag queenit pitävät mielenkiinnon yllä illasta toiseen. Löyhä päihdepolitiikka houkuttelee paikalle paljon juhlimisenhaluisia turisteja. Suurimmat juhlat järjestetään suomalaisen vapun aikoihin joka kevät, kun Amsterdamilaiset juhlivat Queen’s Dayta.

7. Hong Kong

Hong Kong City

Hong Kong on Aasian yöelämän keskus. Länsimaisen oloisessa Hong Kongissa on esimerkiksi yökerhoja todella korkeiden pilvenpiirtäjien kattokerroksissa, joista on huikeat näköalat yli Hong Kongin. Edulliset hinnat ja salakapakat sekä hyvin tyylikkäät ja hienot, pukukoodin omaavat luksus-yökerhot tarjoavat vaihtelua kaikille juhlimisesta pitäville.

8. New Orleans, USA

New Orleans baari

Legendaarinen ”The Big Easy” on saanut lempinimensä siitä, että New Orleans on rento ja siellä on helppo pitää hauskaa. Ranskalaisissa kortteleissa ja Bourbon Streetin ympärillä juhlat jatkuvat aamuun asti. Villeimmät bileet pidetään joka vuosi Mardi Gras’n aikaan laskiaisena. New Orleansissa varsinkin live-musiikki on tärkeässä osassa juhlintaa.

9. Ibiza, Espanja

Ibizalla

Espanjaan kuuluva bilesaari Ibiza on todellisten hardcore-juhlijoiden suosiossa, sillä juhlat Ibizalla saattavat kestää kahdeksaan asti aamulla ja seuraavat alkavat jo iltapäivällä. Ibizalla on esimerkiksi maailman suurin yökerho, ja monet maailmankuulut DJ:t vierailevat Ibizalla usein.

10. Pariisi, Ranska

Moulin Rouge

Maailman muodin pääkaupunki Pariisi on myös useiden tyylikkäiden baarien koti. Kaupunginosien väliset erot tulevat esiin myös baaritarjonnassa, josta löytyy vaihtoehtoja niin rauhallista illanistumista tunnelmallisissa bistroissa kuin bailaamista isoissa yökerhoissakin etsiville. Yksi esimerkki Pariisin uusista teemabaareista on maailmanloppu-aiheinen yökerho.

11. Bangkok, Thaimaa

Bangkok baari

Thaimaan pääkaupunki Bangkok ei ole vain reppureissaajien välietappi, vaan myös monipuolisen yökerhotarjonnan omaava kansainvälisyyden keskus. Bangkokissa rokkibaarit ja tasokkaat kattoterassit kilpailevat keskenään juhlijoiden suosiosta, ja jokaiselle löytyy valtavasta baarivalikoimasta varmasti jotakin.

12. Barcelona, Espanja

Barcelona baari

Eurooppalaisten jalkapallofanien suosikkikohde Barcelona on myös erinomainen kaupunki juhlimisesta pitävälle. Runsas live-musiikkitarjonta, lämmin ilma ja erilaiset teemabaarit ja yllättävistä paikoista löytyvät katubileet tekevät Barcelonasta mielenkiintoisen kaupunkikohteen juhlia etsivälle.

13. Tel Aviv, Israel

Tel Aviv parade

Israel ja etenkin sen pääkaupunki Tel Aviv ovat tunnettuja liberaalista ilmapiiristään. Suurten clubien Tel Avivissa järjestetään juhlia ja festivaaleja ympäri vuoden, ja siellä pidetään mm.Aasian alueen suurin gay pride- kulkue ja festivaali.

14. Agia Napa, Kypros

Agia Napa Kypros

Varsinkin nuorten suosiossa oleva bilerantakohde Agia Napa on sesonkiaikana täynnä juhlimista rakastavia turisteja. Shottibaareja, yökerhoja ja pubeja täynnä oleva Agia Napa on rantalomailun ja bailaamisen yhdistämiseen täydellinen kohde.

15. Rio de Janeiro, Brasilia

Rio De Janeiro

Rio de Janeiron vuosittaiset sambakarnevaalit saavat kaupungin toki entistä enemmän sekaisin juhlijoista, mutta brasilialainen rentous, lämpö ja kuumat rytmit tekevät Rio de Janeirosta yhden maailman parhaista bailauskaupungeista läpi vuoden.

 

Kuvat 1. O Palsson: Paris, Las Vegas CC-BY 2. Serge Baumeler: Cohiba and Rum CC-BY-NC-SA 3. Chris Phutully: Night Noodles Market, Melbourne CC-BY 4. Stadtlichtpunkte: Brandenburger Tor – Festival of Lights 2013 Berlin CC-BY-NC-ND 5. Jirka Matousek: Praha Castle, Hongdae, Seoul, South Korea CC-BY 6. Jorge Láscar: Coffeeshop CC-BY 7. Hans Põldoja: Hong Kong skyline CC-BY 8. Beadmobile: New Orleans – October 3, 2009 CC-BY 9. Carlos Mejía Greene: Full – Afro dancers CC-BY-NC-SA 10. Aff: Moulin Rouge CC-BY-NC-ND 11. Evo Flash: Bangkok 2012 CC-BY 12. Ernikon: El Cine CC-BY-NC-SA 13. Kinneret Yifrah: pride parade, Tel Aviv CC-BY 14. Evgeniy Isaev: *** CC-BY 15. Geoffrey W W McRae: Rio-de-Janeiro-Carnival CC-BY-NC

441 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 441 Pin It Share 0 Email -- 441 Flares ×