Australia

0 Flares 0 Flares ×

Valtava Australia on kiehtova maa, jossa alkuperäisväestön perinteet sekoittuvat modernin maailman kanssa. Suomalaistenkin keskuudessa pikkuhiljaa suositummaksi matkakohteeksi tuleva Australia on erinomainen rantalomakohde, sillä keskellä Suomen synkintä talvea on Australiassa keskikesä. Australiasta löytyy myös mielenkiintoisia suurkaupunkeja kaupunkilomaa kaipaavalle.

Australiassa

Ranta- ja kaupunkikohteet

Australian suurin kaupunki Sydney on sekä ranta- että kaupunkilomailijoiden suosiossa. Sydneyssä on paljon tekemistä, eikä aika siellä tule varmasti pitkäksi. Sydneyssä sijaitsevat sekä Australian kuuluisin ranta Bondi Beach, että Sydneyn maamerkki, erikoisen muotoinen oopperatalo. Iltalehti on kerännyt sivuilleen kattavan listan Sydneyn suosikkipaikoista.

Sydneyn satama

Kaupunkilomalla Sydneyssä voi viettää aikaansa esimerkiksi shoppaillen, mihin Sydneyssä onkin erinomaiset mahdollisuudet. Sydneyssä on myös mielenkiintoisia kaupunginosia, kuten idyllinen ja muodikas Paddington sekä Sydneyn vanhin kaupunginosa Rocks, jossa sanotaan kummittelevan.

Kaakkois-Australiassa sijaitseva neljän miljoonan asukkaan suurkaupunki Melbourne on kaupunkilomakohdetta etsivälle nappivalinta. Melbourneen kannattaa tutustua kävellen, jolloin siitä saa eniten irti. Kulttuurin ystävät rakastavat Melbournea, sillä siellä on runsaasti kulttuuritapahtumia, eikä urheilunkaan ystäviä olla unohdettu. Melbournessa sijaitsee myös F1-rata.

Melbourne on listattu useana vuonna peräkkäin myös maailman parhaaksi kaupungiksi asua, joten siellä on helppo viihtyä myös pidemmän aikaa. Viihtyvyytensä ja helpon lähestyttävyytensä vuoksi Melbourne onkin ollut myös suosittu Working Holiday –kohde jo pitkään.

Rantalomailijalle Australiasta löytyy vaihtoehtoja lähes loputtomasti. Tuhansien rantojen joukosta löytyy niin autioita rantoja kuin surffareiden suosikkirantojakin. Osa rannoista on pitkiä, valkohiekkaisia hiekkarantoja, kuten lounaassa sijaitsevalla Margaret Riverillä, osa taas kivikkoisia ja myrskyisiä, kuten Angleseassa. Jokainen löytää Australian eri kohteista varmasti itselleen rannan. Lintubongareiden ja eläinten ystävien kannattaa myös matkustaa Australiassa rannoille, sillä eläimistö on runsasta ja Tasmanian ja Australian välissä sijaitsevalla saarella voi nähdä jopa pingviinejä.

Tehtävää ja nähtävää

Valtavan kokonsa vuoksi Australiassa on paljon nähtävää. Suurin osa Australiasta on savannia tai aavikkoa, ja sen eristyksissä olevan sijainnin vuoksi siellä on runsaasti erikoisia eläinlajeja, joita ei ole missään muualla. Monet suuntaavat Australian eri osiin autolla, ja retket maaseudulle eli ”outbackille” ovat suosittuja.

Uluru auringonlasku

Australian keskiosissa sijaitseva Uluru on Australian suosituin nähtävyys. Punaisesta, kuivasta maasta kohoava valtava kivimuodostelma on lähes jokaisen turistin pakollisten nähtävyyksien listassa. Suunnattomalle kivelle matkustaminen kannattaa suunnitella hyvin, sillä välimatkat ovat pitkiä ja ilmasto on useimmiten hyvin kuuma. Lähellä Ulurua sijaitsee toinen mielenkiintoinen nähtävyys, Kata Tjuta, jonka erikoiset kivimuodostelmat kannattaa myös käydä katsomassa.

Great Barrier Reef

Ulurun lisäksi Australian suosituimpiin nähtävyyksiin kuuluu Suuri valliriutta, joka on tunnettu poikkeuksellisista eläimistään ja kasveistaan. Isolla valliriutalla snorklaaminen tai sukeltaminen on monen Australiassa käyneen loman huippuhetki. Ison valliriutan poikkeuksellinen ekosysteemi on tehnyt siitä ainoalaatuisen alueen koko maailmassa. Australian muihin mielenkiintoisiin luonnonihmeisiin kuuluvat myös maailman suurin hiekkasaari Fraser island sekä Blue Mountains- vuoret.

Australiassa on paljon koettavaa myös reppureissaajalle.

Ruokamatkalla Australiassa

Australialainen ruoka on monipuolista ja monikulttuurista, sillä alkuperäisväestön niin sanottujen ”bush tucker” -ruokien lisäksi australialaiseen ruokakulttuuriin on vaikuttanut englantilaisten siirtomaaisäntien ruokaperinne ja muiden maahanmuuttajien ruokakulttuurit. Australialainen keittiö onkin todellista fuusioruokaa, jossa käytetään etenkin rannikolla paljon mereneläviä. Ilmaston vuoksi Australiassa syödään myös paljon hedelmiä ja vihanneksia.

Merenherkkuja

Viinin viljelyn vuoksi Australialainen ruokakulttuuri on rikastunut entisestään, ja Australiaan onkin helppo tehdä viinin ympärille keskittyviä ruokamatkoja. Australialaiset viinit ovat laadukkaita, sillä maaperä sopii monissa paikoin hyvin viininviljelyyn..

Tärkein viinialue sijaitsee Etelä-Australiassa, mutta monet muutkin alueet tuottavat viiniä ja paikalliset erot ovat pikkuhiljaa korostumassa.

Australiassa kannattaa suhtautua ravintoloihin ja ruokiin ennakkoluulottomasti, sillä monipuoliset juuret monissa eri ruokakulttuureissa ovat tehneet australialaisesta ruoasta mielenkiintoista ja innostavaa. Fine Diningin ja hienompien ravintoloiden toivossa kannattaa suunnata esimerkiksi Sydneyhin, josta löytyy paljon valinnanvaraa eri hintaluokissa. Viini-lehden artikkelissa suositellaan käymään esimerkiksi China Townissa ja Surrey Hills –alueella. Australian muissakin kaupungeissa on runsaasti valinnanvaraa niin ravintoloiden kuin katukeittiöidenkin osalta.

Löydä lennot ja hotelli

Pitkien välimatkojen takia Australiaan lentäminen on melko kallista, mutta halpoja lentoja on tarjolla esimerkiksi Supersaverin kautta.

Edullisia hotelleja ja hotelleja kaikissa hintaluokissa löytyy Australiasta paljon.

Matkapaketteja Australiaan tarjoavat muun muassa Kaleva Travel ja Aventura.

Monipuolisia Australian kiertomatkoja löytyy Australiatoursin valikoimasta.

 

Kuvat 1. Gérard Métrailler: 12 Apostles near Melbourne, Australia CC-BY-NC-ND 2. Kevin Gibbons: Sydney Harbour, Australia CC-BY 3. Global Oneness Project: Uluru CC-BY-NC-ND 4. LLudo: Great Barrier Reef, Cairns, Australia CC-BY-NC-SA 5. Colin Charles: Seafood paella CC-BY-NC-ND

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×