Barcelona

442 Flares 442 Flares ×

Koillis-Espanjassa sijaitseva Barcelona on kaupunkilomakohde parhaimmillaan. Barcelona on ruokaa, shoppailua, lämpöä, kulttuuria tai juhlimista rakastavalle oikea kohde viettää pidempikin kaupunkiloma, sillä suurkaupungista ei lopu tekeminen hetkessä. Barcelona tarjoaakin matkailijalle vain parasta.

Barcelonan kaupunkia

Ravintolat ja yökerhot

Barcelona on Katalonian pääkaupunki, ja katalonialaisella keittiöllä on pitkä historia ja monipuolinen ruokakulttuuri. Barcelona onkin ruoan ystävän taivas, ja sieltä löytyy niin perinteisiä espanjalaisia ravintoloita, runsaasti tapas-paikkoja kuin modernimman fuusiokeittiönkin tuotoksia. Raaka-aineet ovat laadukkaita ja ruokaan suhtaudutaan intohimoisesti. Barcelonan eri kaupunginosista löytyy runsaasti erilaisia ravintoloita. Espanjalaisia makuja ennakkoluulottomasti kokeilevan kannattaa suunnata lounaalle, ja ottaa mahdollisuuksien mukaan kolmen ruokalajin päivän menu, menu del día.

Barcelonalaiselämään keskittyneessä Tapas-blogissa suositellaan useita espanjalaista ruokaa valmistavia ravintoloita, joista löytyy monipuolisesti vaihtoehtoja kaikissa hintaluokissa.

Tapasbaari

Leivästä sirkushuveihin -blogissa puolestaan annetaan vinkkejä, kuinka hyvän barcelonalaisen ravintolan voi tunnistaa itse. Vinkkien avulla kuka tahansa oppii löytämään Barcelonasta ravintolan, jonka ruoka on yksinkertaista ja erinomaista, ja jossa syömistä ei unohda koskaan.

Ruokaravintoloiden lisäksi Barcelonassa on paljon tunnelmallisia pieniä baareja ja isoja yökerhoja, ja monet matkustavatkin Barcelonaan sen vilkkaan yöelämän takia.

Barcelonan baaritarjonnasta löytyy paljon erikoisuuksia, kuten useita teemabaareja, joiden teemat vaihtelevat vanhoista elokuvista kuubalaiseen kommunismiin. Suosittu espanjalainen tapa on aloittaa ilta tapas-baarissa herkkuja syöden, siirtyen myöhemmin nauttimaan drinkkejä eri baareihin. Ilta jatkuu aamuun asti suurissa yökerhoissa, sillä Barcelonassa osa yökerhoista on auki aina aamukuuteen saakka.

Shoppailijan taivas

Barcelonan shoppailumahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Barcelonassa on useita ostoskatuja, suuria ostoskeskuksia, pieniä erikoisliikkeitä ja runsaasti edullisia ketjuliikkeitä, sillä monet Suomessakin suosituista ketjuliikkeistä ovat alun perin espanjalaisia. Hintataso on alhaisempi kuin Suomessa, ja lähellä Barcelonaa sijaitsee suuri outlet-kylä, La Roca Village, josta löytyy runsaasti huippumerkkejä edullisin hinnoin.

Suosituilla kävelykaduilla, kuten aivan kaupungin keskustassa olevalla turistien suosimalla La Ramblalla, on paljon liikkeitä ja tutustumisen arvoisia ostospaikkoja.

Hedelmatiski

Barcelona on tunnettu myös toreistaan ja markkinoistaan, joista suurin on Mercat de Sant Josep. Torilla myydään lähinnä elintarvikkeita, ja sieltä voi ostaa mielenkiintoisia tuliaisia ja ruokia kotiin viemiseksi. Barcelonassa on myös paljon kirpputoreja.

Näe ja koe

Barcelonassa on sen pitkän historian ja siellä asuneiden suurten arkkitehtien vuoksi runsaasti nähtävää. Kaunis vanhakaupunki ja kaupungista ylös kohoava Montjuic-kukkula ovat hyviä paikkoja esimerkiksi päiväretkelle. Kukkulla sijaitsee Barcelonan Olympia-stadion. Barcelona on hyvä matkakohde myös lapsiperheille, sillä sieltä löytyy paljon tekemistä ja näkemistä myös perheen pienimmille.

Espanjalaiset ovat jalkapallokansa henkeen ja vereen, ja yksi suosituimmista Barcelonan nähtävyyksistä onkin jalkapallojoukkue FC Barcelonan kotiareena Camp Nou. Valtava jalkapallon keskus on yksi turistien ykköskohteista, joten sinne kannattaa varata tutustumiskierros jo etukäteen. Camp Noulle ei ole mahdollista mennä tutustumaan itsenäisesti, vaan kierroksen varaaminen on pakollista. Etukäteen varaamalla ei joudu myöskään maksamaan kierroksesta aivan niin hurjia hintoja kuin vasta juuri ennen retkeä liput ostamalla.

La Sagrada Familia

Barcelonalaisten ehdoton ylpeys on arkkitehti Antonio Gaudi, jonka kädenjälkeä pääsee parhaiten näkemään Barcelonan kahdessa suosituimmassa nähtävyydessä, Parc Güellissa sekä Sagrada Familia –kirkossa. Parc Güell on erikoinen, mosaiikkilaatoilla ja kiemuraisilla muodoilla koristeltu puisto, jossa riittää ihmeteltävää ja tutkittavaa moneksi tunniksi. Puistossa on värikkäistä mosaiikeista tehtyjä taloja, näköalatasanteita ja tunneleita. Güellin puistossa sijaitsee myös Gaudi-museo. Toinen Gaudin mestariteoksista on edelleen kesken oleva Sagrada Familia –kirkko, joka ei luultavasti koskaan valmistu. Sagrada Familia on suunnattoman suuri ja todella erikoinen maamerkki, joka näkyy korkeutensa vuoksi todella kauas. Kirkko on eri puolilta katsottuna hyvin eri näköinen, ja sen ulkoseinissä on satoja patsaita, kaiverruksia ja eri tyylejä. Hämmentävän näköinen ja kokoinen kirkko on jokaisen Barcelonassa käyvän pakollinen nähtävyys, sillä koko maailmassa ei ole juuri mitään vastaavaa.

Rannalla Barcelonassa

Barcelona sijaitsee rannikolla, joten sielä on myös kaupunkilomailun vastapainoksi helppo päästä useille lähistön rannoille. Keskustan lähellä, kävelykatu La Ramblan päässä, sijaitsee suuri Barceloneta-hiekkaranta. Barcelonasta pääsee myös helposti julkisilla kulkuvälineillä viettämään rantapäivää esimerkiksi lähellä olevaan Sitgesiin.

Kaupungin monipuolisuuden takia Barcelona on myös erinomainen matkakohde romantiikannälkäisille matkailijoille.

Löydä lennot ja hotellit

Matkapaketteja Barcelonaan löytyy esimerkiksi Kaleva Travelilta sekä Tjäreborgilta.

Barcelonaan saa myös edullisia lentoja sekä hotelleja kaikissa hintatasoissa.

Barcelonassa on myös paljon edullisia ja korkeatasoisia hostelleja, joita kannattaa harkita halvemman budjetin vaihtoehdoksi hotellille.

 

Kuvat 1. Jordi Cerdà: Barcelona Gaudí Parc Güell CC-BY-SA 2. drburtoni: Pintxos CC-BY-NC-ND 3. mark_am_kramer: Fruit & Veggie Explosion CC-BY-NC-SA 4. Amenlu – Ani Mendez: La Sagrada Familia CC-BY-NC 5. Jose Carlos Norte: Barcelona beach CC-BY-NC-SA

442 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 442 Pin It Share 0 Email -- 442 Flares ×