Bulgaria

442 Flares 442 Flares ×

Suomalaisten suosikkikohde Bulgaria on Itä-Euroopan upea helmi, josta löytyy paljon erilaisia matkakohteita monille tuttujen rantalomakohteiden lisäksi. Upeat historialliset nähtävyydet, miellyttävä ilmasto ja vieraanvaraiset paikalliset luovat Bulgariasta omaleimaisen matkakohteen, jonne moni haluaa palata yhä uudestaan.

Mielenkiintoinen Sofia

Bulgarian pääkaupunki Sofia on monipuolinen kaupunkilomakohde, jossa on paljon nähtävyyksiä ja mahdollisuuksia mielenkiintoiseen kaupunkilomaan. Vuorten ympäröimässä kaupungissa on paljon vanhoja kirkkoja, joista arkkitehtuurisesti upein on Aleksanteri Nevskin katedraali. Toinen katsastamisen arvoinen kirkko on Pyhän Sofian kirkko, jossa paikalliset viettävät usein häitään. Sofiassa sijaitsee myös Balkanin alueen suurin kongressi- ja kulttuurikeskus NDK, jonka sisällä on paljon kahviloita, musiikkiesityksiä ja elokuvateatteri. Shoppailijan iloksi Sofiassa pidetään myös valtavia antiikkimarkkinoita, joista löytyy niin uudempaa kuin vanhempaakin antiikkia.

Aleksander Nevski katedraali

Alhaisen hintatason ja erinomaisen palvelun vuoksi Sofia onkin erinomainen shoppailukaupunki. Ostosten ja nähtävyyksien lomassa kannattaa Iltalehden artikkelin mukaan tutustua myös paikalliseen ruokakulttuuriin ja yöelämään. Sofian vieressä sijaitsevalta Vitosha-vuorelta on upeat maisemat Sofian kaupunkiin ja sen ympäristöön, joten aktiivisen lomailijan kannattaa ehdottomasti patikoida vuoren huipulle katselemaan upeita maisemia. Talviurheilusta innostuneet voivat myös lasketella Vitosha-vuorella muutaman kilometrin korkeudessa. Vuorelta löytyy myös paljon ravintoloita, mikäli urheileminen ei innosta.

Rantalomakohteet

Suomalaisille tutuin rantalomakohde Bulgariassa on Sunny Beach, joka jakaa vahvasti mielipiteitä. Rannalla makoilua ja helppoa lomaa etsivälle Sunny Beach on täydellinen lomakohde. Kaikki palvelut löytyvät lyhyen kävelymatkan päästä, ja hienoa hiekkaa oleva hiekkaranta venyttäytyy muutaman kilometrin rantaviivaa pitkin tarjoten kaikille mahdollisuuden uimiseen ja auringonottoon. Sunny Beachilla ei kuitenkaan pääse kokemaan aitoa Bulgariaa, sillä se on tehty vain ja ainoastaan turisteja varten. Valtavat hotellikompleksit, ravintolat ja yökerhot muodostavat Sunny Beachin yhdessä rannan kanssa, eikä siellä ole juurikaan mahdollisuuksia tutustua paikallisiin tai paikalliseen elämäntapaan. Sunny Beach onkin varsinkin helppoa rantalomaa ja bilettämistä etsivien nuorten suosiossa. Lähin kaupunki on parinsadantuhannen asukkaan Burgas, jonne monet tekevät päiväretkiä esimerkiksi shoppailemaan ja tutustumaan bulgarialaisiin ravintoloihin.

Bulgariassa

Toinen suosittu rantalomakohde on Varnan kaupungin lähellä sijaitseva Kultahietikko eli Golden Sands. Jopa sata metriä leveä ja neljä kilometriä pitkä hiekkaranta on rantalomailijoiden unelma. Kultahietikolla on mahdollista harrastaa monipuolisesti vesiurheilulajeja, kuten riippuliitoa ja surffausta. Aquapolis-vesipuisto, runsaat ostosmahdollisuudet rantakadulla ja laaja ravintolatarjonta sekä hieman kauempana sijaitseva Balchikin kasvitieteellinen puutarha takaavat mielenkiintoista tekemistä rantaloman viettäjille.

Bulgarialaisesta kulttuurista ja elämästä kiinnostuneet suuntaavat usein Kultahietikolta päiväretkille Varnaan, josta löytyy nähtävää ja tekemistä sekä runsaasti ravintoloita.

Vähemmän tunnettu ja rauhallisempi kohde rantaloman viettoon löytyy Nessebarista, joka onkin rauhallisemman tunnelmansa vuoksi suosittu myös häämatkakohteena. Pitkällä hiekkarannalla makoilun lisäksi Nessebarissa voi ottaa edullisia hierontoja ja tutustua mielenkiintoiseen arkkitehtuuriin.

Nessebar vanha kaupunki

Nessebar onkin hyvä matkakohde kulttuuriloman ja rantaloman yhdistelmää kaipaavalle, sillä sen kaunis vanha kaupunki on Unescon maailmanperintökohde. Vanhassa kaupungissa pääsekin tutustumaan vanhoihin rakennuksiin, bysanttilaisraunioihin ja historiallisiin kirkkoihin.

Lähde laskettelemaan

Kesällä tehtävien matkojen lisäksi Bulgariaan kannattaa tutustua myös talvella. Lähellä Makedonian rajaa sijaitseva Bansko tarjoaa huikeita talviurheilumahdollisuuksia edulliseen hintaan vaativillekin laskettelijoille ja hiihtäjille. Yli 1700:n metrin korkeudessa sijaitsevat rinteet ovat Bulgarian runsaslumisimpia, ja Pirinin kansallispuisto tarjoaa hulppeat puitteet kaikille talven aktiviteeteille. Banskon monipuolisissa rinteissä ja upeissa maisemissa väsyneelle matkailijalle on tarjolla myös monipuolinen ja eläväinen after ski –kulttuuri.

Bansko laskettelua

Perhelomailijan Bulgaria

Turvallisten, suurien rantojen ja lähellä olevien palveluiden takia Bulgaria on pysynyt etenkin lapsiperheiden suosiossa. Lentomatkan lyhyt kesto ja hyvät yhteydet perillä auttavat lomailua lasten kanssa huomattavasti. Lasten kanssa matkustavan kannattaa pitää tukikohtanaan esimerkiksi hieman rauhallisempaa rantalomakohdetta Albenaa, jonka kuuden kilometrin mittainen ranta tarjoaa paljon tekemistä lapsille. Albenasta pääsee helposti matkustamaan lasten kanssa myös muihin kohteisiin, kuten lähellä sijaitsevaan pieneen Balchikin kaupunkiin.

Sunny Beach

Rauhallista perhelomaa voi viettää myös Sveti Konstantinissa, jonka pienemmät turistimäärät ja rauhallisempi tunnelma sopii hyvin lapsiperheille. Sveti Konstantinin pieni ja kaunis kylä sekä sen monet bulgarialaiset ja kansainväliset ravintolat sopivat nekin hyvin lapsiperheille.

Löydä lennot ja hotelli

Useat matkanjärjestävät, kuten Aurinkomatkat, Tjäreborg ja Finnmatkat tarjoavat matkapaketteja Bulgarian eri kohteisiin.

Omatoimimatkailija löytää lennot ja hotellin kaikissa hintaluokissa helposti monipuolisista vaihtoehdoista.

 

Kuvat 1. Ali Eminov:St. Alexander Nevski Cathedral, Sofia, Bulgaria CC-BY-NC 2. Micheal Evans:Scenery from the Season CC-BY 3. Vicki Burton:Nessebar Old Town, Bulgaria CC-BY-SA 4. Petar S:Ski trip CC-BY-NC-ND 5. Bjørn Giesenbauer:Плаж CC-BY-NC-SA

442 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 442 Pin It Share 0 Email -- 442 Flares ×