Esittelyssä matkablogi Laura lets go

0 Flares 0 Flares ×

Haastattelimme Laura lets go -blogin kirjoittajaa Lauraa ja kyselimme hänen mietteitään liittyen bloggaamiseen ja matkusteluun. Laura on parhaillaan yhdeksän kuukauden mittaisella maailmanympärysmatkalla!

laura lets go

Mikä sai sinut alun perin aloittamaan bloggaamisen?
Alun perin olen aikoinaan aloittanut bloggaamisen, kun olin vaihto-oppilaana Saksassa tarkoituksenani saada kirjoiteltua kuulumisia kotiväelle ja kavereille. Häitä järjestäessäni perustin hääblogin työkaluksi hääjärjestelyyn, ja tämän matkablogin perustin toisaalta omaksi matkapäiväkirjaksi ja toisaalta keinoksi välittää kuulumisia jälleen sukulaisille ja ystäville Suomeen. Myös hääblogin puolelta on siirtynyt paljon lukijoita matkabloginkin puolelle, mikä on ihan loistava juttu.

Miksi valitsit uuden blogisi aiheeksi nimenomaan matkailun?
Aihevalinta tuli luonnostaan, sillä blogin perustamishetkellä oli enää muutama kuukausi aikaa yhdeksän kuukauden hää/maailmanympärysmatkaamme.

Mikä sai sinut innostumaan matkailusta?
Tykkään seikkailla ja löytää itseni mitä ihmeellisimmistä mestoista! Olen matkustellut melko paljon perheeni kanssa jo ihan pienestä pitäen; vähintään kerran vuodessa piti päästä ulkomaille. Sama trendi on jatkunut aikuisiälläkin – myös opiskellessani tuli tehtyä vähintään kerran vuoteen jonkinlainen budjettireissu. Olin myös kahdessa opiskelijavaihdossa, Thaimaassa ja Saksassa. Thaimaan vaihdon yhteydessä pääsin reissaamaan ristiin rastiin Kaakkois-Aasiaa ja yksi upea Euroopan reilireissukin on tullut tehtyä. Matkustelussa vaan on jotain todella hienoa. Reissussa oppii aina valtavan paljon uutta maailmasta, kulttuureista, ihmisistä ja itsestään. Matkoilta tulee aina takaisin kotiin tyhjätaskuna, mutta monta kokemusta rikkaampana ja aina vähän viisaampana. Ulkomailla oppii myös aina arvostamaan omia juuriaan ja rakasta kotimaataan.

Mikä inspiroi sinua eniten kirjoittamaan kokemuksistasi?
Ne kaikki upeat kokemukset ja se, että jos niitä jakamalla pystyn vaikuttamaan yhdenkään ihmisen positiiviseen päätökseen lähteä maailmalle!

Mitä vinkkejä haluaisit antaa aloittelevalle matkailijalle tai ulkomailla pidempää vierailua suunnittelevalle?
Ole reissussa ennakkoluuloton. Ota aina ennakkoon selvää matkakohteestasi, mutta kysele ehdottomasti myös vinkkejä kohteessa suoraan paikallisilta – heiltä kuulee usein paikoista, joista matkaoppaat eivät mainitse. Kunnioita paikallisia tapoja. Opettele ainakin muutama perusjuttu kohdemaan kielellä: esimerkiksi kiitos, hyvää päivää, anteeksi ja ole hyvä on kiva osata sanoa japaniksi Japanissa. Kiinnitä huomiota matkustustapoihisi ja tee fiksuja valintoja kestävän kehityksen kannalta. Turismi on monissa maissa yksi suurimmista elinkeinoista ja hieno asia, mutta myös ympäristöä kuormittava asia. Turistien velvollisuus on kantaa omalta osaltaan kortensa kekoon ja pitää huolta ympäristöstään myös tulevia matkailijasukupolvia ajatellen.

Mitkä ovat upeimmat kohteet joissa olet käynyt ja mitä paikkaa suosittelisit erityisesti?
Kaupungeista kärkeen napsahtaa ehdottomasti Tokio: uskomaton paikka, erittäin mielenkiintoinen kulttuuri, todella hyvää ruokaa, helppo ja hyvä julkinen liikenne. Palaisin takaisin milloin vain. Australiassa reissaaville suosittelen ehdottomasti Atherton Tablelands -aluetta: sanoinkuvaamattoman kaunista, kumpuilevaa vihreää maisemaa, upeita vesiputouksia ja ihanan vieraanvaraisia ihmisiä. Euroopasta on jäänyt mieleen sympaattinen pieni rannikkokaupunki nimeltään Piran, Sloveniassa: upeita auringonlaskuja ja kirkkaalla säällä mielettömät näkymät Adrianmeren ylitse aina Italian Alppien lumihuipuille.

Piran

Mitä vinkkejä haluaisit antaa blogin pitämistä suunnittelevalle?
Älä ota stressiä, jos et reissun päältä pääse päivittämään blogia niin usein kuin normaalisti päivittäisit. Lukijat ymmärtävät kyllä, ettei nettiyhteys aina pelitä saumattomasti. Panosta kirjoitusasuun ja kuviin, silloin saat reissustasi itsellesikin upean muiston, johon on hienoa palata jälkeenkin päin.

Oletko kokenut, että blogisi on ollut hyödyllinen itsellesi tai muille? Oletko päässyt blogisi kautta esimerkiksi matkoille?
Minkäänlaista rahallista hyötyä en ole blogistani saanut, mutta koen sen olevan hyödyllinen itselleni, sillä muuten en kirjoittaisi matkapäiväkirjaa näin perusteellisesti. On myös kivaa, että kuvat säilyvät blogissa vaikka tietokone hajoaisi ja ulkoinen kovalevy tuhoutuisi. Uskon myös, että lukija voi saada blogistani inspiraatiota ja vinkkejä oman reissun suunnitteluun, tai sitten vain mukavan nojatuolimatkan kotoa käsin 🙂

Miten matkabloggaaminen eroaa hääblogin pitämisestä?
Aiheet eivät ole ainakaan loppuunkaluttuja ja jokaiseen juttuun saa enemmän henkilökohtaisen otteen 🙂 Matkablogin pitäminen on haasteellisempaa, sillä tien päällä ei aina pääse nettiin sillon kun haluaisi, tai esim. tietokoneesta loppuu akku kesken postauksen teon eikä sitä pääse lataamaan, jos viettää free camping -elämää esim. Australiassa, heh 🙂

Aiotko jatkaa reissublogia vielä häämatkan jälkeenkin?
Aion varmasti, joko täysin reissublogina tai sitten laajempana lifestyle-blogina.

Kuvat 1. Laura lets go 2. Mick Amato: Piran CC-BY

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×