Esittelyssä matkablogi Roomasta: Mama Caffè

442 Flares 442 Flares ×

mama caffe Mama Caffè on matkablogi, joka vie sinut Roomaan. Haastattelimme blogin kirjoittajaa matkailusta, bloggaamisesta ja tietenkin Roomasta.

Mikä sai sinut alun perin aloittamaan bloggaamisen?
Olen sitä ikäryhmää, joka bloggasi ennenkuin siitä tuli muotia. Elämä vei kuitenkin mennessään ja kirjoittamiseen tuli taukoa. Nyt kun Rooman matkailusta on tullut intohimo, ja minulta kyseltiin paljon vinkkejä reissuun, totesin että kirjoitan kaiken kokemani pikkuhiljaa ylös muistiin. Siitä se ajatus niin sanotusti lähti. Saatuani positiivista palautetta ajattelin että ehkä voin vieraillekin kertoa edes yhden mukavan vinkin reissuun. Blogi on ilmainen ja helppo tapa jakaa informatiivista tietoa ja mukavia juttuja.

Mikä sai sinut innostumaan matkailusta?
Uteliaisuus ja lämpö.

Entä Roomasta?
Äitini. Äiti oli jo käynyt Roomassa ja taas kerran reissuun lähtiessään halusi seuraa kieliä puhumattomana ihmisenä. Vastustin ajatusta kivisestä vanhasta kaupungista ja olisin halunnut aurinkorannoille… kuinka väärässä olinkaan. Ensimmäinen hengenvetoni historialliseen keskustaan bussilla saavuttaessa vei tämän naisen mennessään. Sitä vain tiesi että tänne minä kuulun.

mama caffe tunnelmia

Mikä inspiroi sinua eniten kirjoittamaan kokemuksistasi?
Se fiilis mikä valtaa minut itseni katsellessani kuviani ja muistellessani kokemuksiani. Se ikävä ja rakkaus tätä kaupunkia kohtaan. Ajatus siitä, että olisi hienoa jos edes yksi aurinkorannalle omien ruisleipiensä kanssa aikova turisti päättäisikin lähteä kaupunkilomalle ja löytäisi täältä jotain mieleenpainuvaa.

Mitä vinkkejä haluaisit antaa aloittelevalle matkailijalle tai ulkomailla pidempää vierailua suunnittelevalle?
Maalaisjärki käteen. Käytöstavat haltuun, tutustu paikallisiin tapoihin äläkä käyttäydy ylimieliseksi vaikka maksatkin saamistasi palveluista.
Hosuminen pois. Pelkkä käveleminen kohteessa voi olla tehokkaampi tapa tutustua nähtävyyksiin kuin kireäksi aikataulutettu juokseminen kohteesta toiseen.

mama caffe

Mitkä ovat upeimmat kohteet joissa olet käynyt ja mitä paikkaa suosittelisit erityisesti?
Täysin epäreilu kysymys. Roomassa on niin paljon itsestäänselvyyksiä joita kannattaa käydä vilkaisemassa, ja toisaalta myös se mahtavuuskin vaihtelee raunioista vimpan päälle viritettyihin rakennuksiin. Toistan hieman tylsästi itseäni, kävely historiallisessa keskustassa on palkitsevaa. Kunhan kävelee hitaasti ja tarkkailee kaikkea ympärillään välillä pysähtyen seuraamaan ääniä ja ihmisiä vaikkapa makoisaa lounasta tai jäätelöannosta nauttien.

Pantheon on upea, kirkoissa esillä olevat Caravaggiot, Il Quartiere Coppedè, tiramisutaivas Pompi il Regno del Tiramisù, roomalaiset hautausmaat, Berninin Teresan Hurmio, puistot ja kirkot. Vatikaanin kookkautta ei voi ymmärtää ellei käy paikan päällä. Enkelten silta, ja Trasteveren sunnuntaikirppis. Kuinka paljon mulla on käytettävissä palstatilaa tähän luetteloon?

mama caffe kadut-4 mama caffe lukija

Mitä muuta olet tehnyt ulkomailla lomailun lisäksi?
Koska koen olevani etuoikeutetussa asemassa matkustelun takia, ja haluan antaa kauniille kaupungille jotain takaisin osallistun hyväntekeväisyyteen. Tuon kodittomille matkoillani vuodenajan mukaan vaatteita. Sukkapareja, villasukkia, t-paitoja. Annan rahaa tai ostan ruokatarvikkeita. (Järjestäytynyttä kerjäläisyyttä en tue, mutta nämä kaksi ryhmää erottaa toisistaan helposti.)

Mitä vinkkejä haluaisit antaa blogin pitämistä suunnittelevalle?
Aseta tavoitteita, tiedä mikä on päämääräsi kirjoittaessasi. Ole huolellinen ja noudata sääntöjä helppolukuisuuden ja visuaalisuuden suhteen. Lue muita blogeja ja mieti mitä niistä puuttuu. Ole oma itsesi, älä huku massaan.

Oletko kokenut, että blogisi on ollut hyödyllinen itsellesi tai muille?
Olen saanut mm. Nikonilta ja Focus Nordicilta kuvauskalustoa lainaan reissuilleni. Tämä on ollut huikea etu. En ole kuvaaja mutta pidän omasta tavastani nähdä asioita ja hyvillä välineillä sen oman näkökykynsä esitteleminen helpottuu.

Olen saanut palautetta lukijoiltani esim. ravintoloista, joista olen kirjoittanut, ja palaute on ollut positiivista. Joku on saanut onnistuneen kokemuksen kauttani. Jo yksi sellainen palaute tekee tästä hommasta vaivanarvoista. Ja äiti on hyvin ylpeä aina 😀

mama caffe ihmisia

Oletko päässyt blogisi kautta esimerkiksi matkoille?
En. Jos minulla olisi varaa matkustella enemmän, voisin ehkä esitellä Italiaa enemmän omien kokemusperieni kautta. Pitäisi siis olla ensin materiaalia omasta takaa enemmän jotta sponsorit innostuisivat.

Italia on myös niin perinteisesti haluttu maa ettei se tunnu tarvitsevan lisäpotkua enkä koe olevani niin kokenut kirjoittaja että lähtisin tyrkyttämään itseäni mihinkään. Toki, olen käytettävissä kyllä tämänkaltaiseen palvelukseen, mielipiteitä on, matkustuskokemusta sekä kielitaitoakin.

Tämä siis myös vinkkinä tuleville bloggaajille. Bloggaajia on joka genressä niin paljon että on turha kuvitella perustavansa tuosta noin vain blogia ja sitten jäädä odottamaan että rahaa ja sopimuksia tulvii postiluukusta. On oltava omaperäinen, kiinnostava, ammattitaitoinen ja onneakin on hyvä olla matkassa!

Ci vediamo, Mama <3

Kuvat: Mama Caffè

442 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 442 Pin It Share 0 Email -- 442 Flares ×