Esittelyssä Pienellä rahalla maailmalle

0 Flares 0 Flares ×

Pienellä rahalla maailmalle -blogin Teea kertoo matkabloggarin urastaan ja antaa vinkkejä niin matkailuun kuin oman matkabloginkin pitämiseen.

Pienella rahalla maailmalle

Mikä sai sinut alun perin aloittamaan bloggaamisen?
Ensimmäisen kerran perustin blogini puolisoni kanssa kun olimme lähdössä yhteiselle matkalle ja idea blogista tuli häneltä, itse en vielä silloin innostunut asiasta. Huomasin kuitenkin pian tykästyväni siihen, että julkaisen matkatarinoitani, koska se sai minut kirjoittamaan huolellisemmin ja tutustumaan matkakohteeseeni paremmin. Matkan jälkeen pohdin pitkään aloittaisinko säännöllisemmän blogin kirjoittamisen ja näin lopulta tein.

Miksi valitsit uuden blogisi aiheeksi nimenomaan matkailun?
Matkailu on intohimoistani suurimpia ja luen sekä keskustelen mielelläni siitä. Omassa lähipiirissäni ei kuitenkaan ole intohimoisia matkailijoita, joten blogi on kanavani muihin samanhenkisiin ihmisiin. Vaikka blogi on rajattu matkailuun, on matkailu käsitteenä kuitenkin hyvin monipuolinen. Toisaalta kuitenkin pidän siitä, että blogillani on selkeästi rajattu teema ja se käsittelee vain osaa elämästäni.

Mikä sai sinut innostumaan matkailusta?
Olen saanut matkakuumeen synnyinlahjana, en muista aikaa, jolloin en olisi ollut innostunut ja utelias uusien paikkojen suhteen.

Isovanhempani myös matkustelivat säännöllisesti ja omalla esimerkillään kannustivat minuakin unelmoimaan ja matkailemaan.

Tokio

Mikä inspiroi sinua eniten kirjoittamaan kokemuksistasi?
Ennen blogia kirjoitin matkoilta päiväkirjaa ja blogi on jatkumoa sille tavalle. Haluan tallentaa matkani ylös muistoiksi. Nykyään blogeissa tapahtuva vuorovaikutus, muiden bloggaajien ja lukijoiden kesken, on blogin parasta antia ja olen tutustunut mielenkiintoisiin ihmisiin blogin kautta. Olen saanut muiden blogeista hyvien vinkkien lisäksi ymmärrystä omalle kaukokaipuulleni ja haluan jakaa niitä myös eteenpäin.

Mitä vinkkejä haluaisit antaa aloittelevalle matkailijalle tai ulkomailla pidempää vierailua suunnittelevalle?

  1.  Pakkaa kevyesti – säästät rahaa sekä hermoja.
  2. Älä ahnehdi – pari kaupunkia tai maata rauhassa kiertäen on antoisampi tapa reissata kuin kohteen vaihtaminen parin päivän välein. Matkailu antaa enemmän kun näkee muutakin kuin ”pakolliset” turistikohteet.
  3. Jos kuitenkin haluat viipyä vain muutaman päivän jossakin paikassa, ota siitä selvää etukäteen ja priorisoi.
  4. Opettele muutama sana tai lause paikallista kieltä.
  5. Lähde matkaan positiivisin, avoimin mielin. Hymyile ja saat parempaa palvelua.

Mitkä ovat upeimmat kohteet joissa olet käynyt ja mitä paikkaa suosittelisit erityisesti?
Mahdotonta valita vain yhtä tai kahta, koska itse kohteen lisäksi omiin mielipiteisiini on vaikuttanut monet seikat. Lisäksi maiden ja kaupunkien väliset erot tekevät valitsemisesta hankalaa. Tokio on kummallinen ja hauska. Intia on värikäs ja äänekäs. Maisemien puolesta esimerkiksi Indonesian Toba on ollut elämys. Siinä on muutama, joita suosittelen lämpimästi kaikille.

Toba Indonesia

Mitä vinkkejä haluaisit antaa blogin pitämistä suunnittelevalle?
Blogin pitämistä voi harjoitella ennen sen julkaisua ja suosittelenkin rauhassa tutustumaan bloggaamiseen ja valitun blogialustan käyttöön, jotta siitä saa mieleisensä. Kannattaa myös katsoa omia suosikkiblogejaan tutkivasti ja miettiä, mikä niissä miellyttää ja ottaa niistä oppia. Selkeät ja helppolukuiset blogit, missä kuvien kokoihin, oikeinkirjoitukseen ja sivupalkkiin on kiinnitetty huomiota, ovat useimmille lukijoille tärkeitä.

Oletko kokenut, että blogisi on ollut hyödyllinen itsellesi tai muille? Oletko päässyt blogisi kautta esimerkiksi matkoille?
Koen blogin olleen todella hyödyllinen itselleni. En niinkään aineellisen hyödyn takia, vaikka olenkin yhdelle matkalle päässyt ja saanut paljon yhteydenottoja alan yrityksiltä. Blogin ansiosta olen oppinut paljon kirjoittamisesta, maailman maista sekä myös oppinut tietoteknisiä taitoja ja pysynyt kiinni ajan kehityksessä.

Kiitosta on tullut myös lukijoilta, joten uskon teksteistäni olleen hyötyä myös muille, koska kirjoitan usein käytännön asioista matkustamisessa, kuten siirtymisistä ja matkabudjeteistani.

Miksi valitsit juuri edullisen matkustamisen näkökulman blogiisi?
Ennen kuin aloin pitämään omaa blogiani ja löysin sitä kautta blogien lukemisen ilon laajemmin, luin lähinnä blogeja satunnaisesti niistä saatavan informaation takia eli etsin vinkkejä edulliseen matkailuun. Tarjonta oli vähäistä, joten päätin, että itse kirjoitan blogissani käytännön jutuista, jotta muut saisivat niistä vinkkejä. Elän melko edullisesti sekä kotona että arjessa, mutta en varsinaisesti ajatellut rajata blogiani vain edulliseen matkailuun, ainoastaan tuoda sen hyvin esille. Matkalle lähteminen on nykyään edullista eikä se välttämättä edes tarkoita sitä, että pitäisi tinkiä vaikkapa majoituksen laadusta. Kaikkialta maailmasta löytyy myös ilmaisia tai halpoja viihdykkeitä, joita vain pitää osata hyödyntää. Intohimo matkailuun toki auttaa huomattavasti edullisten matkojen kokoamisessa! Toivon, että lukijat näkevät, että maailmalle pääsee pienemmilläkin tuloilla ja säästöillä.

Intia

Oletko kohdannut paljon yllättäviä kuluja, jotka eivät ole kuuluneet alkuperäiseen matkabudjettiisi?
Itselläni on aina tilillä ylimääräistä rahaa säästössä ja lasken muutenkin ennen matkaa budjetteja melko löysästi, jättäen niihin ilmaa. Mitään yllättäviä kuluja ei varsinaisesti siis ole tullut. Matkan päällä kuitenkin välillä tulee tilanteita, että maksaa vaikkapa hotellista, kuljetuksista tai ruoasta ravintolassa enemmän kuin yleinen hintataso on, koska vaihtoehdot ovat joko vähissä tai itseä väsyttää, nälättää tai jopa turhauttaa. Joskus sitä myös innostuu matkalla tekemään asioita, mitkä maksaa ja mistä ei ollut ennen matkalle lähtöä tietoinen. Liian tiukkoja budjetteja en siis suosittele laatimaan.

Kuvat 1. Pienellä rahalla maailmalle 2. Balint Földesi: Blue Hour over Tokyo CC-BY 3. Ken Marshall: IMG_3131 CC-BY 4. Ryan: Hyderabad bazaar CC-BY

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×