Esittelyssä Reissausta ja ruokaa

442 Flares 442 Flares ×

Reissausta ja ruokaa yhdistelee nimensä mukaisesti matkustelua ja ruokakokemuksia. Lue haastattelumme ja tutustu mielenkiintoiseen blogiin tarkemmin.

Reissausta-ja-ruokaa-Pariisin-koyhat-ritarit

Mikä sai sinut alun perin aloittamaan bloggaamisen? Miksi valitsit uuden blogisi aiheeksi nimenomaan matkailun ja ruoan?
Olin aiemminkin kirjoittanut matkapäiväkirjoja nettiin läheisiäni varten ja saadakseni muistoni talteen. Keväällä 2012 halusin kirjoittaa kuuden viikon matkastani Meksikoon ja Belizeen. Samalla hahmottelin mistä muustakin haluaisin kirjoittaa. Ajattelin haluavani olla höydyksi muille reissaajille ja kirjoittaa vinkkejä matkaileville kasvissyöjille. Itsekin etsin netistä aina tietoa matkailusta ja eri kohteista.

Monet parhaista elämyksistäni matkoilla liittyvät ruokaan ja olen innoissani aina uusista ruokakokemuksista, joita saan ulkomailla. Ajattelin matkailun ja ruoan sopivan hyvin yhteen samaan blogiin.

Mikä sai sinut innostumaan matkailusta ja ruoasta?
Olen aina tykännyt matkustaa. Pahin reissukärpänen puri minua matkustaessani vuonna 2005 Siperian ja Kiinan läpi Thaimaahan. Silloin huomasin miten jännittävää, helppoa ja edullista reppureissaus voi olla. Sen jälkeen olen koko ajan keksinyt keinoja päästä pitkille matkoille, mutta lyhyemmätkin ulkomaan pyrähdykset auttavat matkakuumeeseen. Reissun päällä oleminen oli niin hienoa.

Reissausta ja ruokaa - katukeittio

Matkaillessa isoimpia elämyksiä on tutustua paikalliseen ruokaan. Mieleinen ruoka ja hyvä kasvisruoan saatavuus ovatkin yksi iso syy, miksi kiinnostukseni suuntautuu niin paljon nimenomaan Aasiaan. Lisäksi olen vaihtevalla innolla harrastellut kokkaamista, unelmoinut kahvilan perustamisesta ja ollut kulinaristi. Kiinnostus ruokaan on ollut jotenkin itsestään selvää ja olen ihmeissäni siitä, ettei kaikkia ihmisiä kiinnostakaan uudet maut ja ruokaelämykset.

Lue tästä mistä kaikki oikein alkoi.

Mikä inspiroi sinua eniten kirjoittamaan kokemuksistasi?
Samaan tapaan kuin ihmiset tekevät valokuvakirjoja, on minusta kutkuttavaa tehdä matkakokemuksistani ja ajatuksistani nettiin juttuja kuvien kera ja saada ne talteen siinä muodossa. Myös lukijatilastot kannustavat kirjoittamaan lisää, eli tunnen olevani hyödyksi. Blogatessa tulee tutkittua sellaisia asioita, joihin en välttämättä muuten perehtyisi yhtä lailla.

Reissausta ja ruokaa - kenguru ja poikanen

Mitä vinkkejä haluaisit antaa aloittelevalle matkailijalle tai ulkomailla pidempää vierailua suunnittelevalle?
Valitse rinkka matkalaukun sijaan ja pakkaa mahdollisimman kevyesti. Yhteensä muutama paita tai mekko riittää ja kuumiin kohteisiin yksi pitkähihainen. Kenkiäkään ei tarvitse ottaa kuin korkeintaan yhdet sandaalit ja lenkkarit. Pakkauslistan tallettaminen tietokoneelle auttaa: reissun jälkeen voi sen avulla arvioida mikä oli turhaa. Ylimääräisen painon rinkasta voi listan avulla karsia seuraavalla kerralla. Kevyemmällä rinkalla paikasta toiseen siirtyminen ei tunnu hankalalta. Ryysyissä ei tarvitse kulkea, vaan voi pakata vähän, mutta hienoa.

Lue Reissausta ja ruokaa -blogin pakkausvinkit Vietnam-Thaimaa-matkalle.

Mielestäni parasta matkailua on tutkiskella etukäteen suunnilleen missä haluaisi käydä, mutta olla valmis karsimaan näistä kohteista. Suomesta käsin voi olla hyvä varata kahden ensimmäisen yön majapaikka, mutta ei sen pidemmälle. Siten säilyttää ihanan vapauden olla kussakin kohteessa niin pitkään kuin huvittaa.Kannattaa ottaa rennosti ja olla väsyttämättä itseänsä liian kovalla tahdilla. Joka päivä ei tarvitse tehdä mitään, vaan kannattaa nauttia elämästä. Yksinkin voi lähteä, matkoilta löytyy seuraa muista reissareista, mikäli seuraa kaipaa.

Mitkä ovat upeimmat kohteet joissa olet käynyt ja mitä paikkaa suosittelisit erityisesti?
Harrastan matkoillani laitesukeltamista ja Komodolla on ollut upeimmat pinnan alaiset näkymät. Sukeltamisen lisäksi siellä pääsee näkemään komodonvaraaneja. Indonesia on muutenkin halpa matkailukohde, joten parin kuukauden itsenäinen matka lentoineen voi tulla maksamaan saman verran kuin pari viikkoa Euroopassa.

Reissausta ja ruokaa - matkakuvia

Mitä vinkkejä haluaisit antaa blogin pitämistä suunnittelevalle?
Mielestäni on hyvä määritellä itselleen, minkä verran haluaa kertoa itsestään asioita verkossa. Minä olen ainakin toistaiseksi halunnut olla laittamatta omaa nimeäni ja naamaani blogiini. Toisaalta henkilökohtaisuus saattaa lisätä blogien kiinnostavuutta.

On myös hyvä suunnitella millaista blogia aikoo pitää. Mielestäni aihepiiri olisi hyvä rajata, sillä matkailu- tai ruokablogeja seuraavat eivät välttämättä halua päätyä tuttuun blogiin lukemaan ihmissuhteista tai kosmetiikasta. Toki on sellaisiakin suosittuja blogeja, joissa kirjoittajat kertovat elämästään laidasta laitaan.

Kannattaa vähitellen kiinnittää huomiota mm. siihen, että juttujen otsikot kertoisivat sisällöstä. On monia tapoja, joilla hakukoneet löytävät blogin helpommin.

Muutamalla blogikirjoituksella ei kannata odottaa vielä paljoa yleisöä. Olen huomannut ihmisten hakevan netistä tietoa paljon enemmän ruoasta kuin matkailusta.

Reissausta ja ruokaa - ruokakurssi

Oletko kokenut, että blogisi on ollut hyödyllinen itsellesi tai muille? Oletko päässyt blogisi kautta esimerkiksi matkoille?
Bloggaamisesta on ollut itselleni hyötyä vain kivana harrastuksena. Kirjoittaminen on osoittautunut hyväksi tavaksi purkaa jatkuvaa matkakuumeiluani ja kirjoittaa muistiin matkojani. Minusta on mukava kirjoittaa ja on hauskaa että muutkin haluavat lukea tekstejäni ja katsoa kuviani. Olen miettinyt voisiko bloggaamisella jotain matkarahoja ansaitakin, mutta en ole keksinyt toimivaa keinoa. Olen saanut joiltain lukijoilta kivaa palautetta, että tekstini ovat inspiroineet tai kuvia on ollut mukava katsoa.

Oletko muutenkin kuin matkoilla innostunut ravintoloista ja ruoanlaitosta?
Minulle on tärkeää saada hyvää ruokaa aina. Kotona teen lähinnä vain runsaita salaatteja sekä paistettuja vihanneksia ja tofua aasialaisin vaikuttein. Rakastan myös hedelmiä, smoothieita ja voileipiä. Ollessani Suomessa käyn Helsingin ravintoloissa syömässä useamman kerran viikossa. En tosin harrasta mitään perinteistä kulinarismia viini-illallisin, vaan ennemmin kaipaisin Suomeenkin katukeittiötyyppistä ruokakulttuuria. Käyn lähinnä vain aasialaisissa ja kasvisravintoloissa.

Kuvat: Reissausta ja ruokaa

442 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 442 Pin It Share 0 Email -- 442 Flares ×