Esittelyssä Reissuesan matkablogi

442 Flares 442 Flares ×

Haastattelimme Reissuesan matkablogin kirjoittajaa Esa Isopahkalaa. Yksityisyrittäjänä toimiva Esa on käynyt jo ainakin 57 maassa!

Reissuesa

Mikä sai sinut alun perin aloittamaan bloggaamisen?
Blogin aloitus kuusi vuotta sitten lähti varmaankin ajatuksesta pitää sukulaisia ajan tasalla siitä missä kulloinkin olen ja mitä minulle kuuluu.

Miksi valitsit uuden blogisi aiheeksi nimenomaan matkailun?
Matkailusta kirjoittaminen tulee luonnostaan kun vuodesta jopa yli puolet on matkoilla. Muut harrastukseni valokuvaus ja videokuvaus sopivat hyvin matkabloggajalle.

Mikä sai sinut innostumaan matkailusta?
Laajemmin innostuin matkailemaan kun huomasin, että matkailun ei tarvitse olla kallista. Halvat maat ja pitkät matka-ajat saavat kk-kulut alas. Työni mahdollisti etätyön kunhan nettiyhteydet toimivat, joten käytyjä maita alkoi kertymään nopeasti.

Mikä inspiroi sinua eniten kirjoittamaan kokemuksistasi?
Kun matkustaa yksin, on mukavaa jakaa kokemuksia muiden kanssa blogin välityksellä.

Mitä vinkkejä haluaisit antaa aloittelevalle matkailijalle tai ulkomailla pidempää vierailua suunnittelevalle?
Älä turhaan halveksi suunnitelmien tekoa ja opaskirjoja. Lonely Planetin matkaoppaista on ollut paljon hyötyä, nykyään ostan ne sähköisinä puhelimeen/tietokoneeseen. Niistä löytyy ohjeet liikkumiseen, majoituksen hintatasot ja varoitukset huijauksista. Laita kämppäsi Suomessa vuokralle pitemmän matkan ajaksi.

Mitkä ovat upeimmat kohteet joissa olet käynyt ja mitä paikkaa suosittelisit erityisesti?
Tropiikin valkoiset hiekat ja turkoosi meri tekevät minuun vaikutuksen, niitä löytyy esim. Thaimaasta ja Meksikosta. Taj Mahal oli hieno vaikken Intiasta erityisemmin pidä muuten. Sveitsin vuoristomaisemat ja Krimi kesäisin.

valkoinen hiekkaranta

Mitä vinkkejä haluaisit antaa blogin pitämistä suunnittelevalle?
Kirjoita säännöllisesti esim. kerran viikossa. Julkaise hyviä ja isoja kuvia. Kirjoitusta ei tarvitse tehdä kerralla valmiiksi, vaan voit tallentaa luonnoksen ja palata siihen myöhemmin. Tee blogisi kaikista kirjoituksista helposti löydettäviä sekä lukijoille (kategoriat, avainsanat, arkisto) että hakukoneille (sivukartta).

Oletko kokenut, että blogisi on ollut hyödyllinen itsellesi tai muille? Oletko päässyt blogisi kautta esimerkiksi matkoille?
Samoihin kohteisiin matkoja suunnittelevilta on tullut kysymyksiä eli kyllä blogista on ollut hyötyäkin lukijoille. Matkoja naapurimaahan on pari kertaa tarjottu, mutta ajankohta ei ole ollut sopiva.

Mitä muita matkailusivustoja olet perustanut? Koetko niiden vastaavan eri tarpeeseen kuin suomenkielisen matkablogisi?
Perustin matkailuaiheisen keskustelupalstan Matkafoorumi.fi, koska mielestäni Suomessa oli joitakin hyviä maakohtaisia palstoja, mutta hyvin ylläpidetty matkailun yleisfoorumi puuttui.

Kuvat 1. matkablogi.fi 2. typexnick: Blue Sky,Sea&White Sand CC-BY

442 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 442 Pin It Share 0 Email -- 442 Flares ×