Haastattelussa matkablogi Sinivalakosin silimin

446 Flares 446 Flares ×

Ville Lahtinen on 26-vuotias yrittäjä, joka on muuttanut Australiaan. Haastattelimme Villeä, joka kirjoittaa myös omaa matkablogiaan Sinivalakosin silimin.

sinivalakosin silimin

Mikä sai sinut alun perin aloittamaan bloggaamisen?
Kun muutin Australiaan, huomasin oitis eroja. Kolmen vuoden aikana nämä erot vain vahvistuivat ja huomasin kuinka ne eivät olleet vain ohimeneviä juttuja. Suomessa on pysyviä, mielenkiintoisia ominaisuuksia jotka johtuu osittain kulttuurista ja milloin mistäkin. Ulkomailla asuneena näkee, että ehkä se Suomen tapa hoitaa asioita ei ole se ainoa tapa – siksi kyseenalaistan monesti Suomen toimintatapoja blogissani.

sinivalakosin silimin surffaamassa

Surffaamassa Rainbow Bayssa.

Mikä sai sinut innostumaan ulkomailla asumisesta?
Tutustuin lukiossa ollessani aussityttö Samanthaan ja meistä tuli todella hyvät kaverit. Puoli vuotta Samanthan kotiinpaluun jälkeen lähdin moikkaamaan häntä Australiaan. Asuin kuukauden Samanthan vanhempien farmilla ja rakastuin tähän elämäntyyliin. Silloin lupasin itselleni kokeilla Australiassa asumista vielä jonain päivänä.

sinivalakosin silimin nakyma parvekkeelta

Näkymä parvekkeelta.

Mikä inspiroi sinua eniten kirjoittamaan kokemuksistasi?
Veikkaisin, että se muutos minkä on itsessä huomannut. Täällä tulee paljon ahaa-elämyksiä päivittäisistä asioista ja huomaa miten asioita voi tehdä ja katsoa eri tavalla. Siksi on mukava herätellä ja ravistella suomalaisia näillä kokemuksilla.

Mitä vinkkejä haluaisit antaa aloittelevalle matkailijalle tai ulkomailla pidempää vierailua suunnittelevalle?
Itsellä on huomannut sen, että mitä vähemmän on suunnitelmia matkaillessa niin sitä ikimuistoisempi reissu tulee olemaan. Kartat kotiin ja makuupussi reppuun. Se mikä unohtuu, sitä ei tarvita.Kannattaa myös kokeilla yksin matkustamista!

Asumista ulkomailla kannattaa ehdottomasti kokeilla. 99% suomalaisista palaa kotiin asumiskokeilun jälkeen, hienoja kokemuksia rikkaampana. Pitemmälle asumisreissulle ei kannata rahdata liian paljoa tavaraa. Itselläni oli yksi matkalaukullinen ja sekin oli itseasiassa liikaa. Kolmen vuoden asumisen jälkeen tavaraa on kertynyt jo autollinen. Kaiken tarvittavan saa yleensä aina paikanpäältä.

sinivalakosin silimin koira

Mitkä ovat upeimmat kohteet joissa olet käynyt ja mitä paikkaa suosittelisit erityisesti?
Australiassa suosittelen hankkimaan camping vehkeet ja ajamaan minne tahansa luonnonpuistoon viikoksi. Olen viettänyt lukuisia telttailuretkiä Gold Coastin ja Sydneyn ajoreitin varrella: mm. Yamba, Red Rock, Great Lakes. Luonnonpuistoissa sielu lepää.

Uusi-Seelanti on paikka jota suosittelisin vielä enemmän lomakohteena kuin Australiaa. Sen luonto on aivan uskomaton. Siellä kannattaa käydä katsomassa mm. maanjäristyksen vaikutuksia Christchurchissa, vuonoja Milford Soundsissa, lampaita melkein ihan missä vaan, täydellistä surffielämää Raglanissa ja kauneimpia rantaviivoja Bay of Plentyssä.

Mitä vinkkejä haluaisit antaa blogin pitämistä suunnittelevalle?
Sinivalakosin Silimin on kolmas blogini. Kaksi edellistä ovat kuolleet pois siitä syystä etten jaksa kirjoittaa niitä enää. Blogia kannattaa kirjoittaa ennen kaikkea itselle. Ei kannata stressata lukijoiden määrästä – joillakin blogeilla on täysin ok olla lukijoina vaan äiti ja iskä.

Mikäli hamuaa lukijoita niin kannattaa miettiä että miten minun blogini on erilainen verrattuna muihin. Suomalaisessa blogimaailmassa on myös paljon aiheita mitä ei ole koluttu ollenkaan ja niitä pohtimalla löytää varmasti tietyn ryhmän lukijoita. Mitä kapeampi ja yksilöllisempi aihe, sitä paremmat mahdollisuudet. Ruokablogeja on liikaa ja erottuminen on vaikeaa.

Muista myös kirjoittaa blogia omana itsenäsi ja tuo se esille. Lukijat haluavat tutustua ihmiseen hänen ajatustensa lisäksi.

sinivalakosin silimin kuva

Töissä farmilla muotikuvauksissa.

Oletko kokenut, että blogisi on ollut hyödyllinen itsellesi tai muille? Oletko päässyt blogisi kautta esimerkiksi matkoille?
En ole valitettavasti päässyt vielä matkoille! Rahallista hyötyä blogista ei ole – mutta muussa mielessä kyllä! Blogilla voi vaikuttaa ihmisten päivittäisiin ajatuksiin ja asenteisiin. Jos blogini saa yhdenkin suomalaisen tekemään pienenkin positiivisen muutoksen päivässään niin olen onnistunut. Uskon että blogi on hyödyllinen suomalaisille ja moni suomalainen onkin kommenteissaan kiitellyt herättämisestä todellisuuteen.

Voisitko harkita asuvasi tulevaisuudessa jossain muuallakin ulkomailla?
En usko koska en saa mistään muusta maasta samanlaisia kiksejä kuin Australiasta. Vielä kun päälle lyödään toimiva infrastruktuuri ja ihanat ihmiset niin homma on paketissa. Täällä on hyvä olla – melkein yhtä hyvä kuin Suomessa.

Kuvat: Sinivalakosin silimin

446 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 446 Pin It Share 0 Email -- 446 Flares ×