Japani

441 Flares 441 Flares ×

Historiallinen nousevan auringon maa Japani on mielenkiintoinen ja erilainen kaukomatkakohde. Vahvat kulttuuriperinteet ja uskonnollisuus kohtaavat Japanissa modernin yhteiskunnan.

Japanilainen temppeli

Erilaista majoittumista

Japanissa voi majoittua monella eri tavoin. Hotelleja, majataloja ja kotimajoituksia on lähes loputon määrä, ja jokaisessa hintaluokassa on mahdollista löytää itselleen kunnollinen majoitus. Varsinkin valtava Tokio on täynnä erilaisia hotelleja.

Estetiikkaa ja rauhoittumista arvostavat japanilaiset panostavat paljon asioiden ulkonäköön ja rauhoittavaan vaikutukseen. Vanhojen perinteiden mukaiset ryokan-majatalot ovat tunnelmallinen vaihtoehto moderneille hotelleille. Ryokaneissa nukutaan usein lattialla futon-patjan päällä, ja ryokanit ovat varsinkin perinteitä kunnioittavien japanilaisten suosiossa.

Kapselihotelli Japanissa

Japanilaiset ovat hyvin tarkkoja siitä, että kaikki toimii suunnitelmien mukaisesti ja tehokkaasti. Japanilaisen tehokkuuden taidonnäyte ovatkin kapselihotellit, joissa voi majoittua hyvin kompaktiin, muutaman neliömetrin kokoiseen tilaan. Kapselihotelleita käyttävät yleensä liikemiehet, jotka eivät ehdi käymään kotona, mutta ne ovat mielenkiintoinen kokemus myös turistille.

Syöminen ja juominen

Japanilaiset ovat maailman pisimpään elävä kansa, ja osasyy siihen on terveellinen ruokavalio. Japanilainen ruokakulttuuri on laaja, ja se sisältää paljon kalaa ja vihanneksia. Japanilaiset erikoisuudet ovat usein ulkomaalaisille eksoottisia, ja onkin hyvä opetella etukäteen japanilainen ruokasanasto, jotta tietää mitä tilata.

Japanilainen sushi

Kioton kaupungissa voi syödä historiallista ruokaa ja ihastella samalla zen-munkkien toimintaa. Japanin tunnetuin ruokalaji sushi ei suinkaan ole ainoa mielenkiintoinen ruokatuttavuus. Kiotossa ollaan myös tarkkoja teeseremoniasta, joka onkin japanilaisen kulttuurin yksi tunnetuimmista osa-alueista. Teeseremonia on paljon muutakin kuin pelkkää teen juomista. Parhaimmillaan sen on kaunis ja harras tapahtuma, joka saa matkailijankin unohtamaan kiireensä ja stressinsä.

Japanilaisten kokkien ajatellaan usein olevan maailman parhaita, joten ei olekaan ihme, että Aasian parhaiden ravintoloiden listalla kaksi parasta ravintolaa ovat japanilaisia.

Tekemistä ja nähtävää

Japanissa on paljon tekemistä, nähtävää ja koettavaa. Herbtravels-blogissa suositellaan erityisesti Kiotoa, sillä siellä voi bongata esimerkiksi geishoja ja vierailla temppeleissä.

Osakassa matkailijalla on puolestaan mahdollisuus vierailla vanhassa linnassa sekä Universal Studiosin valtavassa teemapuistossa. Japanissa on myös todella tehokas ja täsmällinen junaverkosto ja joukkoliikenne, joiden avulla on helppo päästä nähtävyydestä toiselle.

Suunnattoman suuri Tokio tarjoaa mahdollisuuden kokea sekä historiallista Japania että sen moderneja puolia samalla kertaa. Tokion eri kaupunginosat vaihtelevat kuhisevasta nuorten suosimasta Shibuyasta rauhalliseen keisarin palatsin alueeseen.

Geishat

Kaupungin hälystä pois kaipaaville Japanin jylhä ja kaunis luonto on eksoottinen elämys vuoristoineen ja kansallispuistoineen. Varsinkin pohjoisella Hokkaidon saarella on paljon puhdasta luontoa ja kauniita maisemia.

Japaniin matkaavan kannattaa ehdottomasti viettää aikaa myös japanilaisessa onsen-kylpylässä. Onseneissa turisti saa kokea vieraanvaraisuutta, joka usein länsimaissa on jo unohtunut. Kylpylälomat ovat myös japanilaisille itselleen tärkeä irtiotto arjesta.

Kylpylät perustetaan usein kuumien lähteiden päälle, ja niissä on tarkat säännöt, joita turistinkin olisi hyvä noudattaa. Vaikka turistien ei oletetakaan osaavan kaikkia etiketin sääntöjä, on niitä hyvä opetella ainakin muutama. Parhaimmillaan japanilainen kylpyläkokemus on unohtumaton elämys.

Löydä lennot ja hotellit

Japaniin järjestetään paljon kiertomatkoja, joiden aikana pääsee tutustumaan Japaniin laajasti. Tällaisia kiertomatkoja järjestää esimerkiksi Olympia-matkatoimisto.

Erilaisia matkapaketteja tarjoaa myös Matkavekka.

Suomesta suoria lentoja Japaniin tarjoaa Finnair ja hotelleja löytyy helposti esimerkiksi Hotels.comin verkkosivuilta.

 

Kuvat 1. Dean Wormald: A small shrine (若宮八幡社) in Toyota south, Aichi, Japan CC-BY 2. Kojach: Capsule Hotel CC-BY 3. Alpha: Vegetarian Maki Sushi – Suzuran CC-BY-SA 4. Marc Veraart: Japan – Kyoto CC-BY

441 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 441 Pin It Share 0 Email -- 441 Flares ×