Kanada

441 Flares 441 Flares ×

Maailman toiseksi suurimmassa maassa Kanadassa riittää nähtävää. Kauniin ja puhtaan luonnon runsaus ja monipuolisuus houkuttelee Kanadaan etenkin luonnonystäviä. Kanada onkin erinomainen matkakohde aktiivilomailijalle, ja sieltä löytyy myös monta mielenkiintoista suurkaupunkia kaupunkilomaa kaipaavalle.

Kanadan luontoa

Nähtävää ja tekemistä

Kokonsa vuoksi Kanadaan mahtuu runsaasti erilaisia maisemia ja luontokohteita. Suunnattomat metsät, tundra ja rannikkoalueet sekä Tyynen valtameren että Atlantin puolella takaavat luonnon vaihtelevuuden. Valtavat Kalliovuoret lounaassa ja Niagaran putoukset etelässä ovat Kanadan suosituimpia nähtävyyksiä. Maan itäosassa sijaitseva Prinssi Edwardin saari lumoaa turistin punaisilla rannoillaan ja vehreällä luonnollaan, kun taas Pacific Rimin luonnonpuisto lounaisrannikolla tarjoaa mahdollisuuden tutustua täysin koskemattomaan luontoon. Kanadasta löytyykin paljon erilaisia ja eksoottisiakin eläinlajeja, kuten buffaloita, napajäniksiä ja susia, joita erilaisissa luonnonpuistoissa pääsee ihailemaan.

Niagaran putoukset

Suuren koon vuoksi Kanadaa on vaikea nähdä kokonaan kerralla, mutta hyvä vinkki on keskittyä yhteen mielenkiintoiseen teemaan ja matkustaa Kanadassa sen mukaan. Talviurheilun ystävän kannattaa matkustaa esimerkiksi Whistleriin, jossa pidettiin vuoden 2010 olympialaiset, ja karua luontoa etsivän kannattaa matkustaa Kanadan pohjoisosiin, jossa voi patikoida, meloa ja nähdä villieläimiä. Urheilua paljon seuraavalle oikea matkakohde on Montreal, jossa järjestetään runsaasti urheilukilpailuja jääkiekosta F1-kisoihin.

Quebecin ranskankielinen provinssi on hyvä kohde monipuolista tekemistä etsivälle. Quebec Cityssä järjestetään festivaaleja sekä kesällä että talvella, ja provinssin rannikolla on kauniita saaristoja. Lähellä Quebec Cityä sijaitsevat suuret Montmorencyn vesiputoukset, ja melkein missä tahansa provinssin alueella pääsee nauttimaan luonnon ihmeistä ja uskomattomista näkymistä sekä villieläimistä.

Kanadan ehdottomasti suosituin urheilulaji on jääkiekko. Montrealissa sijaitseekin maailman suurin jääkiekkoareena Bell Centre, joka on jokaisen jääkiekkofanin pakollinen pyhiinvaelluskohde.

Kanadaan järjestetään jopa erillisiä jääkiekkomatkoja, joilla tutustutaan kanadalaiseen jääkiekkokulttuuriin ja suurimpiin kanadalaisiin nähtävyyksiin.

Kaupunkilomalla Kanadassa

Kanadassa on monta miljoonakaupunkia, joissa riittää tekemistä pidemmällekin kaupunkilomalle. Kanadan suurin kaupunki Toronto on suosittu lomakohde, jossa on paljon nähtävää ja tekemistä. Toronton maamerkki on 500 metriä pitkä CN-Tower, josta järjestetään ajoittain base-hyppyjä. Tornin huipulla on ravintola, mutta sinne voi mennä myös katsomaan huikeaa näkymää ja ihastelemaan valtavan Toronton suurta kokoa. Torontossa on myös suuri China Town.

Toronton kaupunki

Torontosta pääsee sen omien nähtävyyksien lisäksi helposti myös läheisille muille nähtävyyksille, kuten Niagaran putouksille ja Kanadan suurimpaan huvipuistoon Canada’s Wonderlandiin.

Kanadan toiseksi suurin kaupunki Montreal tarjoaa Torontosta erilaista tunnelmaa ja mielenkiintoisia kaupunginosia, joihin pääsee helpoiten tutustumaan kävellen. Suosittuja paikkoja ovat etenkin vanha kaupunki Old Montreal sekä lukuisat puistot, joissa sekä paikalliset että turistit käyvät piknikeillä ja aikaa viettämässä. Montrealissa on myös maanalainen verkosto Underground City, jonka 32 kilometriä maanalaisia katuja tarjoavat mahdollisuuden esimerkiksi maanalaiseen shoppailureissuun.

Vuorten ympäröimää Vancouveria pidetään usein Kanadan kauneimpana kaupunkina. Keskustan pilvenpiirtäjiä pääse ihailemaan Grouse Mountainilta, jonne pääsee helposti hissillä. Capilanon kanjonin riippusilta on yksi Vancouverin suosituimmista nähtävyyksistä, sillä riippusilta on yksi maailman pisimmistä ja panee varmasti kokeneenkin matkustajan pään pyörälle roikkuessaan yli 70 metrin korkeudessa. Vancouverissa on myös hyvä julkinen liikenne, joka auttaa liikkumaan suuressa kaupungissa nopeasti ja tehokkaasti.

Kanada riippusilta

Ruoka ja juoma

Kanadassa ei ole varsinaista omaa ruokakulttuuria, vaan se on sekoitus amerikkalaista, ranskalaista ja eri maiden keittiöitä. Monet ovatkin sitä mieltä, että Kanadan ainoa oma ja perinteinen ruoka-aine on vaahterasiirappi.

Kanadan leivonnaiset

Kanadan liberaali maahanmuuttopolitiikka on tuonut maahan paljon uusia kansallisuuksia, joiden ruokakulttuurit vaikuttavat paljon kanadalaiseen ravintolatarjontaan. Monissa kaupungeissa parhaita ravintoloita ovat etniset ravintolat, ja Kanadasta löytyy paljon tasokkaita aasialaisia ravintoloita. Ranskankielisillä alueilla syödään eniten ranskalaisia vaikutteita saanutta ruokaa, ja niissä nautitaan myös eniten jälkiruokia. Kanadassa on paljon amerikkalaisia ketjuravintoloita, mutta myös runsaasti omia ravintolaketjuja, kuten pihvipaikka Keg’s ja kotiruokaketju Melville’s. Kanadalaisesta ruokakulttuurista voi lukea enemmän tästä artikkelista.

Löydä lennot ja hotellit

Matkapaketteja Kanadaan löytyy esimerkiksi Kilroyn ja Americanholidaysin valikoimista.

Lentoja Torontoon, Quebeciin, Montrealiin ja Vancouveriin löytyy lentoja paljon myös erikseen.

Hotelleja löytyy runsaasti eripuolilta Kanadaa. Kanadan korkeahko hintataso kannattaa pitää mielessä hotellia varatessa, sillä useimmiten suurin osa matkabudjetista menee Kanadassa nimenomaan majoitukseen.

 

Kuvat 1. Jim Trodel: Nature – Peyto Lake, Banff National Park, Canada CC-BY-SA 2. Adrian MB: Niagara Falls CC-BY-NC-ND 3. Ilker Ender: Toronto Skyline CC-BY 4. Ibrahim Alghamdi: Capilano Suspension Bridge CC-BY-NC-SA 5. beaumontpete: Happy Canada Day! CC-BY-ND

441 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 441 Pin It Share 0 Email -- 441 Flares ×