Kuinka tutustua ihmisiin ulkomailla

441 Flares 441 Flares ×

Yksin ulkomaille lähtemiseen voi olla monia syitä. Työmatkat, seikkailunhalu, vaihtovuosi tai au pairiksi lähteminen voivat luoda tilanteen, jossa huomaakin olevansa yksin vieraassa kulttuurissa ja maassa, josta ei tunne ketään. Ihmisellä on luontainen tarve maasta ja kulttuuritaustasta riippumatta hakeutua toistensa seuraan, ja alla onkin koottuna vinkkejä, miten muihin voi tutustua ulkomailla helpommin.

Kaverit

Ota selvää

On tärkeää ottaa selvää kohdemaansa tavoista ja kulttuurista, mutta on myös hyvä ottaa selvää missä ihmiset kokoontuvat ja missä heitä on helpointa tavata.

Ravintoloiden ja kahviloiden henkilökunnalta ja turistikeskuksista voi aina kysyä vinkkejä siitä, minne kannattaisi mennä. Tässä auttaa onneksi nykyään suuresti myös internet. Sosiaalinen media on helppo tapa ottaa yhteyttä ihmisiin ja selvittää, millaisia tapahtumia eri kaupungeissa on. Esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla voi helposti ottaa yhteyttä mielenkiintoiselta vaikuttaviin ihmisiin ympäri maailman. Myös blogit ovat hyvä paikka löytää mielenkiintoisia ihmisiä ja asioita eri maista.

Ihmisiin tutustumiseen tarkoitettuja sivustoja on nykyään myös paljon. Esimerkiksi Meetup on tarkoitettu ihmisille, jotka haluavat tutustua uusiin ihmisiin tietyllä alueella tiettyjen aktiviteettien merkeissä.

Couch surfing on nykyään suosittu tapa sekä tutustua paikallisiin ihmisiin että yöpyä halvalla. Palvelu tarjoaa mahdollisuuden ottaa yhteyttä suoraan paikallisiin, jotka tarjoavat majoitusta kotonaan, ja ajoittain yöpaikka on palvelun nimen mukaisesti jonkun sohvalla. Tämä on erinomainen keino tutustua paikalliseen, ja mikäli yöpaikan tarjoaja ei ole itse kotona, voi häneltä kuitenkin varmasti kysyä suosittuja menovinkkejä varausta tehdessä. Keski-Euroopassa Couch surfing– sivustoa käytetään nykyään myös deittiprofiilina ja ihmisiin tutustumisen välineenä ilman majoituspuolta, joten sen kautta voi rohkeasti ottaa yhteyttä ihmisiin myös pelkkä uusiin ihmisiin tutustuminen mielessä.

Mikäli ei ole tärkeää tutustua nimenomaan paikallisiin, on olemassa nettisivustoja, joiden avulla voit jo ennen matkaa tutustua myös muihin matkailijoihin.

 Verkostoidu netissa

Ole rohkea ja ennakkoluuloton

Tärkeintä ihmisiin tutustumisessa missä päin maailmaa tahansa on voittaa oma ujoutensa ja alkaa puhua ihmisille rohkeasti. Edes yhteisen kielen puuttuminen ei välttämättä ole ongelma, kun ottaa avuksi elekielen ja ystävällisen hymyn. Uusien asioiden kokeileminen ja meneminen rohkeasti sellaisiin paikkoihin, joihin ei normaalisti ehkä menisi, saattaa johtaa odottamattomiinkin lopputuloksiin ja uusiin ystäviin. Esimerkkinä tästä toimivat vaikkapa kirkot. Vaikka normaalisti et olisikaan uskonnollinen tai kävisi koskaan kirkossa, monissa maissa kirkossa käyminen on itsestäänselvyys monille ihmisille. Kirkko ja siihen liittyvät muut aktiviteetit, kuten kahvitilaisuudet, myyjäiset ja illanistujaiset ovat yleensä ilmaisia ja kaikille avoimia tilaisuuksia, ja niissä käy mielenkiintoisia ihmisiä, jotka ovat usein valmiita juttelemaan kaikkien kanssa. Uudet ihmiset otetaan usein vastaan avoimesti, ja kirkoilla on omat ilmoitustaulunsa, joista näkee milloin ja missä tapahtumia pidetään.

Myös kirjastoissa on usein ilmoitustaulu, jossa kerrotaan yhteisön tapahtumista. Pääsääntöisesti kannattaa muistaa, että vaikka ensimmäinen tapaamasi ihminen ei olisikaan juuri sellainen, jonka haluaisit sydänystäväksesi, on kuitenkin mahdollista, että tutustut jokaisen tapaamasi ihmisen kautta aina uusiin ihmisiin ja löydät lopulta samanhenkistä seuraa. Hostelleissa majoittuminen tarkoittaa usein sitä, että joutuu jopa tahtomattaankin yöpymään samassa huoneessa tuntemattomien ihmisten kanssa. Monet ovatkin löytäneet hostellikavereistaan uusi tuttuja, kun pienessä tilassa on ollut pakko puhua muiden kanssa. Kannattaa siis rohkeasti pitää aina silmät avoinna ja olla valmiina puhumaan epätodennäköisillekin uusille tuttavuuksille.

 

Käytä hyväksesi omia kiinnostuksen kohteitasi

Omia harrastuksiaan ja kiinnostuksen kohteitaan kannattaa myös hyödyntää, kun haluaa tutustua uusiin ihmisiin vieraassa paikassa. Mikäli olet innostunut jumppaamisesta, ota selvää missä on lähin jumppasali ja mene tutustumaan ihmisiin urheilun lomassa. Jos pidät koirista, ala jutella koiraa ulkoiluttavan ihmisen kanssa. On hyvä käyttää hyväkseen omia kiinnostuksen kohteitaan, kun haluaa tutustua uusiin ihmisiin. Keskusteluiden aloittamista helpottaa huomattavasti, kun tietää jo etukäteen, että toisen ihmisen kanssa on jo valmiiksi jotain yhteistä juteltavaa. Taidegalleriat, museot ja kiertokäynnit nähtävyyksillä kokoavat yhteen ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita tai haluavat tietää jotain samoista asioista. Vaikka ei itse olisikaan juuri sillä hetkellä kiinnostunut jostain, muilta ihmisiltä on myös mahdollista oppia uutta, ja ihmiset puhuvat mielellään asioista joista tietävät paljon ja useimmat myös haluavat jakaa tietoa muillekin, ainakin sellaisille jotka vain jaksavat kuunnella.

Museossa

 Tarkkaile muita

Seuraa etsiessä kannattaa tarkkailla etenkin muita yksin olevia. On iso todennäköisyys sille, että yksinäisen näköinen ympärilleen pälyilevä ihminen kaipaa yhtä paljon seuraa kuin sinäkin, muttei välttämättä uskalla aloittaa keskustelua muiden kanssa. Yksin liikkeellä olevia on yleensä helpompi lähestyä kuin sellaisia, jotka ovat isossa porukassa. Kaksi yksinäistä matkailijaa on jo lähtökohtaisesti keskenään samassa tilanteessa, jolloin juttelun aloittaminen ja kokemusten vaihtaminen on helpompaa. Yksin olevia ihmisiä, ja miksei seurueitakin, voi jututtaa jo matkaa tehdessä vaikkapa junassa tai lentokoneessa. Jos matkakohde ja päämäärä on sama, voi vaihtaa kokemuksia ja näkemyksiä matkakohteesta tai sopia jatkotreffejä mielenkiintoisiin paikkoihin. Jos paikka on molemmille tuntematon, sitä voi tutkia yhdessä, ja jos se on jommallekummalle etukäteen tuttu, voi toinen toimia tarvittaessa oppaana.

Tarkkaile muita

Vaihtaribileet ja vaihto-oppilaiden piknikit ovat myös hyvä paikka tutustua ihmisiin, jotka etsivät seuraa. Monissa kaupungeissa ympäri maailman on vaihto-oppilaita, jotka tiedottavat tapahtumistaan esimerkiksi yliopistojen internet-sivuilla ja ilmoitustauluilla. Myös ihmiset, jotka eivät ole opiskelijoita, ovat usein tervetulleita tapahtumiin ja tutustumaan muihin ihmisiin. Suurella todennäköisyydellä vaihtaribileistä löytyy muitakin yksin ulkomailla olevia, jotka etsivät uusia ihmisiä.

On hyvä reippaasti katsella ympärilleen ja huomioida muut yksinäisen oloiset matkailijat ja hukassa olevan oloiset seurueet. Hotellin aamiaisella, kahviloissa, nähtävyyksillä ja ravintoloissa kannattaa olla valppaana ja katsoa ketkä muut tarkkailevat karttoja ja matkaoppaita. Matkasuunnitelmista keskusteleminen ja jo koettujen asioiden jakaminen saattaa johtaa siihen, että löytää itselleen matkakumppanin ja seuraa koko loppumatkan, ja mikseipä jopa koko loppuelämän ajaksi.

Kuvat CC-BY
1. Spencer Wright: Holding hands 2. Marco Raaphorst:blog-art-aandacht 3. digital cat: Museum Brandhorst 4. || UggBoy♥UggGirl || PHOTO || WORLD || TRAVEL ||: || OBSERVE || LISTEN TO THE URBAN LIFE || A BEAUTIFUL AND SUNNY SATURDAY IN JULY ||

441 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 441 Pin It Share 0 Email -- 441 Flares ×