Lontoo

0 Flares 0 Flares ×

Yhdistyneen kuningaskunnan pääkaupunki Lontoo on monen matkailijan mielestä täydellinen kaupunkilomakohde, johon voi tutustua monella eri tavalla. Lontoossa onkin hyvässä suhteessa nähtävyyksiä, kulttuuria ja tekemistä pidemmäksikin aikaa.

Big Ben

Syö ja juo

Englantilaisille pubissa käyminen ei ole pelkkää juopottelua, vaan se on myös sosiaalinen tapahtuma, jossa ruokailullakin on suuri osansa. Lontoossa syökin edullisimmin paikallisten suosimissa pubeissa, joista saa suurimmasta osasta yleensä myös ruokaa. Pubiruoka on usein tavallista englantilaista kotiruokaa, kuten fish&chipsejä, piiraita ja erilaisia paisteja. Jotain muuta ravintolaruokaa kaipaavalle Lontoo on täynnä erilaisia etnisiä ravintoloita ja ruokapaikkoja kaikissa hintaluokissa.

Fish & Chips

Kotirouva Lontoossa –blogissa suositellaan yksittäisten ravintoloiden lisäksi myös hyviä ravintolaketjuja, joita löytyy ympäri Lontoota ja joista saa tasokasta ja edullista ruokaa. Blogissa suositellaan myös vaativampaan makuun kelpaavia kalliimpi ravintoloita.

Eri ruokakulttuurien kohtaaminen näkyy Lontoon ravintolatarjonnassa, ja lounasaikaan kannattaa kokeilla esimerkiksi katukeittiöiden antimia. Lontoossa on myös ravintoloita, joista saa pöydän ilman pöytävarausta. Vanhojen perinteikkäiden ravintoloiden lisäksi Lontoossa on myös paljon suosittuja uutuuksia, joita kannattaa kokeilla ennakkoluulottomasti.

Mikäli ruokailu on kuitenkin jo hoidettu, Lontoosta löytyy paljon myös korkeatasoisia ja kodikkaita baareja drinkkien nautiskeluun.

Nähtävää ja koettavaa

Lontoossa on paljon nähtävyyksiä, joita ei kannata ohittaa. Lontoossa on historiasta ja taiteesta kiinnostuneita varten esimerkiksi runsaasti museoita ja taidegallerioita, joista löytyy nähtävää laidasta laitaan.

Historiallisia kohteita Lontoosta löytyy paljon, sillä Lontoo on myös Englannin kuninkaallisten kotipaikka. Perinteisten Westminster Abbeyn, Big Benin ja kuninkaanlinnan lisäksi Lontoossa on myös paljon uutta nähtävää, kuten valtava maailmanpyörä London Eye sekä Madame Toussaudin vahakabinetti. Lontoossa onkin niin paljon nähtävää, että lyhyellä matkalla saattaa tulla kiire nähdä kaikki tärkeä.

London eye maailmanpyora

Jos matkan aikataulu antaa myöten, Lontoossa kannattaa myös ehdottomasti käydä katsomassa musikaaleja ja teatteriesityksiä maailmankuulussa West Endissä. Tasokkaat esitykset ja lahjakkaat näyttelijät ovat hurmanneet niin paikallisia kuin turistejakin jo vuosikymmeniä.

Englantilaiset ovat tunnettuja upeasti hoidetuista puutarhoistaan, ja Lontoostakin löytyy useampi kaunis puutarha. Viherpiha-lehti on listannut Lontoon kauneimmat ja parhaat puutarhat, joissa turistinkin kannattaa ehdottomasti käydä joko kävelyllä tai vaikkapa piknikillä.

Ostoksilla Lontoossa

Lontoo on myös shoppailijan paratiisi. Lontoossa on suuria ostoskatuja ja ostoskeskuksia sekä outlet-myymälöitä, jotka houkuttelevat turisteja ostoksille pidemmänkin matkan päästä. Loputon määrä liikkeitä tyydyttää varmasti vaativimmatkin shoppailutarpeet.

Harrodsin tavaratalo

Mikäli uudet tavarat ja ihmisvilinä keskustan liikkeissä eivät kiinnosta, Lontoosta löytyy myös paljon kirpputoreja ja second hand –tavaraa sekä markkinoita ja toreja, sekä kokonaisia ostoskeskittymiä, kuten Camdenissa sijaitseva suuri Camden Market, joka muodostuu vaatetorista ja Stables-osiosta, jossa myydään käsitöitä, ruokaa ja antiikkia. Lontoossa on myös runsaasti antiikkikauppoja, ja antiikkimarkkinoita järjestetään säännöllisesti ympäri Lontoota.

Löydä lennot ja hotelli

Matkapaketteja Lontooseen tarjoaa esimerkiksi Kalevatravel.

Matkapaketteja ja pelkkiä lentoja voi etsiä myös Aurinkomatkojen tarjonnasta.

Hotellivalikoimassa on valinnanvaraa ja löydät myös pienemmän budjetin hotelleja täältä.

 

Kuvat 1. Tina Hsu: Big Ben and the Underground CC-BY-NC-SA 2. wEnDy: Fish & Chips CC-BY-NC-ND 3. Jr.ge: London Eye and Aquarium CC-BY-NC-ND 4. Rohan Travellin: Harrods, London CC-BY-NC-ND

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×