Maailman oudoimmat ravintolat

0 Flares 0 Flares ×

Koska kaikki eivät innostu ravintoloissa käymisessä pelkästä ruoasta, on maailma pullollaan mitä erikoisimpia teemaravintoloita kokeilunhaluisille ruokailijoille. Oli kyseessä sitten syöminen wc-pöntöllä istuen tai ilmassa roikkuen, jokaiselle löytyy varmasti tarpeeksi erikoinen ravintolavaihtoehto keräämästämme kymmenen maailman oudoimman ravintolan listasta.

1. The Heart Attack Grill, Las Vegas, USA

heart attack grill

The Heart Attack Grill eli ”Sydänkohtausgrilli” on tunnettu suunnattomista annoksistaan ja seinällä olevasta kalorilaskurista. The Heart Attack Grill ylpeästi ilmoittaa annostensa olevan niin suuria ja epäterveellisiä, että niiden syöminen saattaa aiheuttaa sydänkohtauksen. Ravintolan tarjoilijat ovat pukeutuneet hoitohenkilökunnaksi, ja ruokalistalta löytyy eri sydänleikkausten mukaan nimettyjä annoksia. Tietyn painorajan ylittävät asiakkaat saavat myös syödä ilmaiseksi.

2. Dracula’s, Melbourne, Australia

draculas

Dracula’s on vampyyritaiteelle ja vampyyrikabaree-esityksille perustuva teatteriravintola, joka tarjoilee kolmen ruokalajin illallisia kummitusten, vampyyreidein ja ihmissusien hääriessä lavalla. Ravintolassa on esitysten ja ruoan lisäksi mahdollista ajella myös kummitusjunalla ja nauttia drinkkejä hautausmaateemalla sisustetussa drinkkibaarissa.

3. Modern Toilet, Taipei, Taiwan

modern toilet

Taiwanilaisessa Modern Toilet –ravintolassa on sekoitettu kaksi yleensä toisistaan mahdollisimman kaukana sijaitsevaa asiaa, wc-käynnit ja ruokaileminen. Asiakkaat nauttivat ruokansa wc-pöntön muotoisista astioista, istuen samalla oikeankokoisilla pöntöillä. Ravintola on saavuttanut niin suuren suosion, että siitä on tullut Taiwanissa jo useamman ravintolan ketju.

4. Dinner in the Sky, eri puolilla maailmaa

dinner in the sky

Alun perin Belgiasta lähtöisin oleva Dinner in the Sky eli ”Illallinen taivaalla” on tapa nauttia illallista erikoisessa ravintolamiljöössä korkeasta nosturista ilmassa roikkuen. Nosturi nostaa ilmaan parinkymmenen hengen päivällisseurueen ja kokin, joka on mukana taivaalla valmistamassa päivällistä ruokailijoiden keskellä. Ruokailijat on kiinnitetty tuoleihinsa valjailla, ja usein mukaan taivaalle tulee kokin lisäksi myös sommelier ja tarjoilija.

5. Izakaya Kayabuki, Utsonomiya, Japani

kayabuki

Izakaya Kayabuki –ravintolan erikoisuus ei ole sen erikoisessa ympäristössä tai poikkeuksellisessa ruoassa, vaan tarjoilijoissa. Ravintolan tarjoilijat ovat nimittäin pieniä apinoita. Ravintolan omistajien kolme lemmikkiapinaa osaavat ottaa vastaan tilauksia, viettävät aikaa asiakkaiden kanssa ja toimivat ravintolan vetonauloina.

6. Safe House, Milwaukee, USA

safe house

Safe House eli ”Turvatalo” on amerikkalainen ravintola salapoliiseista ja salaliittoteorioista kiinnostuneille. Jopa ravintolan verkkosivuilta on vaikea löytää tietoa, ja esimerkiksi ruokalistan sanotaan olevan salainen. Ravintolassa on liikkuvia seiniä, salahuoneita ja joihinkin ruokalajeihin tarvitaan myös salasana. Ravintola on myös vaikea löytää, joten ruokailusta kiinnostuneen täytyy olla aikamoinen salapoliisi edes ravintolaan päästäkseen.

7. Ninja, New York, USA

ninja

Ninja-ravintolan erikoisuus on japanilaisten ninja-sotureiden hiippailun yhdistäminen ravintolaympäristöön. Newyorkilaisen ravintolan tarjoilijat ovat pukeutuneet mustiin ninja-asuihin ja tekevät pöydässä taikatemppuja. Japanilaista ruokaa tarjoilevan ravintolan ninjat yrittävät myös säikäytellä asiakkaita kesken syömisen.

8. Disaster Cafe, Costa Brava, Espanja

disaster cafe

Disaster Cafe eli ”katastrofikahvila” on ravintola ja maanjäristyssimulaattori, jossa syödessä ravintola saattaa alkaa yllättäen täristä voimakkaasti. Tarjoilijoille ei kerrota etukäteen keinotekoisten maanjäristysten ajankohtia tai voimakkuuksia, joten tekojäristyksen sattuessa tunnelma ja järkyttyneet reaktiot ovat usein aitoja.

9. Dick’s Last Resort, Las Vegas/Chigaco ym. USA

Dick's last resort

Dick’s Last Resort on kokonainen amerikkalainen ravintolaketju, jonka huippusuosittuja ravintoloita löytyy monesta amerikkalaisesta kaupungista. Erikoisen ravintolasta tekee sen palvelu; asiakkaat menevät ravintoloihin haukuttavaksi. Tarjoilijat ovat tahallaan ilkeitä, haukkuvat asiakkaita ja heittelevät lautasliinoja ja laskuja näiden naamalle. Erikoinen konsepti on etenkin turistien suosiossa.

10. The Hobbit House, Manila/Boracay, Filippiinit

the hobbit house

Manilassa sijaitsevan Hobbit Housen omistaja oli niin innostunut aikoinaan J.R.R.Tolkienin Taru Sormusten Herrasta –trilogiasta, että päätti perustaa Filippiineille ravintolan, joka muistuttaa kirjojen hobittien koteja. Ravintolassa on pyöreä ovi hobittityyliin ja seiniä koristavat suuret kuvat kirjan tärkeimmistä kohdista. Ruoan ja ympäristön lisäksi ravintolassa on tarjolla myös live-musiikkia. Silmäänpistäviä ravintolassa ovat myös tarjoilijat, sillä ravintolaan palkataan vain lyhytkasvuista henkilökuntaa. The Hobbit House on saavuttanut erikoisuudestaan johtuen niin suuren suosion, että siitä on tullut ravintolaketju.

 

Kuvat: 1. Steve Hoang: Get your bypass on CC-BY-NC-SA 2. lu_lu: Dracula’s CC-BY-ND 3. Andrea Hale: Modern Toilet meal CC-BY-ND 4. Rune Mariboe: Dinner In The Sky – Enjoying The Main Course CC-BY-NC-SA 5. Adam Kempa: Me with Fuku-chan, our monkey waiter CC-BY-NC 6. Reclamation Revolution safe house exit door sign CC-BY-NC-SA 7. 9. AdolfGalland: Vegas Pictures 2009 CC-BY-NC-ND

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×