Meksiko

441 Flares 441 Flares ×

Väli-Amerikassa sijaitseva Meksiko on kulttuuriltaan rikas ja luonnoltaan eksoottisen kaunis kaukomatkakohde, jossa riittää tutkittavaa ja tekemistä sekä ranta- että kaupunkilomille. Meksikon pitkä historia ja maya-kansojen rakennelmat ja pyhät paikat tarjoilevat mielenkiintoista nähtävää myös kulttuurista ja historiasta kiinnostuneille.

Meksiko

Rantaloma Meksikossa

Suotuisan ilmastonsa vuoksi Meksiko on etenkin rantalomailijoiden suosiossa. Meksiko sijaitsee kahden valtameren, Tyynenmeren ja Atlantin valtameren välissä, joten rantoja löytyy jokaiseen makuun. Useista eri rantaparatiiseista suosituin on Playa del Carmen. Suuri valkohiekkainen ranta ja runsas valikoima aktiviteetteja vesiurheilusta shoppailuun houkuttelee Playa del Carmeniin turisteja ympäri maailman. Playa Del Carmenista löytyy myös vilkas yöelämä, ja se on turvallisuutensa takia myös lapsiperheiden suosima rantalomakohde.

Isla Mujeres

Suuntana maailma –blogissa suositellaan meksikolaisesta rantalomasta haaveilevalle kohteeksi Isla Mujeres –saarta. Pienellä saarella on helppo liikkua golf-kärryjen avulla, ja blogissa suositellaan useaa saarella sijaitsevaa ravintolaa. Monipuolinen ravintolatarjonta pitää sisällään monia kansainvälisiä ravintoloita meksikolaista keittiötä unohtamatta.

Una Aventurera en Mexico –blogissa esitellään suomalaisille vähemmän tunnettu rantalomakohde Ixtapa, joka sijaitsee Tyynen meren puolella Meksikoa. Ixtapan ja viereisen Zihuanatapan alueella on mahdollista viettää rantalomaa hieman pienemmillä turistimäärillä kuin Meksikon suosituimmilla alueilla.

Mexmex-blogissa kerrotaan tarkemmin useammasta rantakohteesta. Suosituimmat rantalomakohteet löytyvät Jukatanin niemimaalta, jossa sijaitsevat Playa del Carmenin lisäksi esimerkiksi Cancun sekä Mayan Riviera. Blogissa paneudutaan tarkasti eri rantalomakohteiden hyviin ja huonoihin puoliin ja sijainteihin.

Playa del Carmen

Aitoa Meksikoa etsimässä

Monet haluavat Meksikon matkallaan tutustua rantalomailun lisäksi myös Meksikon historiaan ja aitoon Meksikoon turistipaikkojen ulkopuolella. Aitoja elämyksiä voi Helsingin Sanomien artikkelin mukaan lähteä etsimään myös pakettimatkalla ollessaan esimerkiksi päiväretkien muodossa. Jukatanin niemimaalle ominaiset cenotet eli maanalaiset luolat ja niiden kirkkaissa lähteissä uiminen ovat mielenkiintoinen tapa tutustua meksikolaiseen luontoon. Artikkelissa vinkataan myös etsimään paikallisten suosimia ravintoloita ja ajanviettopaikkoja, jolloin pääsee mahdollisimman kauas muista turisteista.

Meksikon monipuolinen kulttuuriperimä on lähtöisin alkuperäiskansoista, joiden edustajia Meksikossa on edelleen noin kymmenen miljoonaa. Maya-intiaanien rakennelmat, kuten maailman tärkeimmäksi raunioksi sanottu Chitzen Itzan temppelin rauniot, ovatkin suosittuja nähtävyyksiä Meksikossa vierailevien keskuudessa.

Tulum

Mayakulttuurista kiinnostuneet, jotka kaipaavat myös rantalomaa vähemmän suositulla alueella, suuntaavatkin Tulumiin. Rantalomakohteista vähiten tunnettu Tulum tarjoaakin erinomaisen yhdistelmän mielenkiintoista maya-historiaa, pehmeää hiekkaa ja paikallisten arkea.

Suuntana maailma –blogissa kerrotaan Oaxacan kaupungin monista hyvistä puolista. Oaxacassa matkailijaa odottavat esimerkiksi maya-naisten tekemät käsityöt, suuri markkina-alue, vähän turisteja ja autenttinen meksikolainen ilmapiiri, jota suuremmista kaupungeista on nykyään hankala löytää. Vaikka Oaxaca onkin arkkitehtuuriltaan kolonialistinen, on se säilyttänyt meksikolaisen omaleimaisuutensa hyvin vahvana.

Tuhansia vuosia vanhoille raunioille on rakennettu paljon kaupunkeja, joissa vieraillessa pääsee ihailemaan sekä nykyaikaista että mennyttä Meksikoa. Jopa pääkaupunki Mexico City on rakennettu atsteekkien muinaisen kaupungin raunioiden läheisyyteen. Mexico City onkin hyvä paikka aloittaa Meksikon tutkiminen, sillä sieltä on helppo päästä lähes kaikkialle Meksikoon.

Ruokakulttuuri

Maailmankuulu meksikolainen ruoka on tunnettu erityisesti tacoistaan, tortilloistaan ja erilaisista kastikkeista, kuten salsasta ja guacamolesta. Meksikolaisella ruoalla on vuosituhansia pitkät perinteet, ja siihen kuuluu runsaasti myös vieraampia ruokia, joihin pääsee tutustumaan vain Meksikoon matkaamalla. Turistille yllätyksenä saattaakin tulla se, että perinteinen meksikolainen ruoka on melko erilaista kuin se tex-mex, joihin muualla maailmassa on totuttu. Hasta la Vista –blogissa kerrotaankin ennakkoluuloista ja siitä, millaista ruokaa meksikolainen ruoka todellisuudessa on. Blogissa suositellaan etenkin meksikolaista katuruokaa ja sen loputtomia mahdollisuuksia.

Meksikon ruoka

Meksikolainen ruoka on sekoitus muinaisten atsteekkien, maya-kansan ja myöhäisempien valloittajien, kuten espanjalaisten keittiöitä. Tärkeimpiä ovat tuoreet raaka-aineet ja vihannekset sekä hedelmät.

Maailman Kuvalehden artikkelissa esitellään erilaisia meksikolaisia perinneruokia ja niiden valmistusta. Salsaa, chilejä ja tamales-kääröjä pursuavat katukojut ja ravintolat ovat ruokaa rakastavan turistinkin taivas. Meksikon eri alueiden perinteiset ruoat ja niihin tutustuminen onkin monen matkailijan lomamatkan kohokohta. Meksikolaisia perinneruokia ihastellaan myös Voima-lehden artikkelissa, jossa pähkäillään perinteisen mole-kastikkeen olemusta ja huokaillaan onnesta siannahasta tehdyn herkun äärellä.

Meksiko chilit

Löydä lennot ja hotelli

Matkapaketteja Meksikoon löydät Kilroyn ja Tema Matkojen valikoimista.

Edulliset lennot Meksikoon löydät texttäältä.

Runsaasti hotelleja eri puolilta Meksikoa löydät Travellinkin kautta.

 

Kuvat: 1. Andre Deak: Atlantes-México CC-BY 2. i_amici: Isla Mujeres CC-BY-NC-ND 3. David Gordillo: Playa Del Carmen vacation 2012 CC-BY-NC-SA 4. InnerSpirit: Tulum CC-BY-NC-ND 5. y6y6y6: Mestizo Mexican Grill CC-BY 6. Wendy Underwood: Chilis CC-BY-NC-SA

441 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 441 Pin It Share 0 Email -- 441 Flares ×