Pariisi

0 Flares 0 Flares ×

Rakkauden kaupungiksikin kutsuttu Pariisi on paljon muutakin kuin turisteille tutut Eiffel-torni ja Champs Elysée. Pikkuisia sivukatuja, kahviloita ja puistoja täynnä oleva Pariisi tarjoaa elämyksiä kaikille.

Mitä syödä Pariisissa

Ranskalainen keittiö tunnetaan ympäri maailman. Ranskalaiset osaavat etenkin suolaisten ja makeiden leivonnaisten teon, ja Pariisissa sijaitseekin osa maailman parhaista leipomoista ja konditorioista. Pariisista päivää –blogissa tutustutaan tarkasti Pariisin mielenkiintoisimpiin herkkupuoteihin ja konditorioihin ja niiden erikoisherkkuihin.

Pariisin leivokset

Pariisi onkin kulinaristien ja etenkin ruokabloggaajien paratiisi. Kulinaarimuruja-blogissa tutustutaan useaan eri ravintolaan turistin näkökulmasta.

Suolaa ja hunajaa blogissa taas tutustutaan laajemmin pariisilaiseen ruokatarjontaan ja käydään ravintoloiden ja konditorioiden lisäksi tutustumassa myös ruokatoreihin ja niiden ihaniin kausiherkkuihin.

Pariisista on monipuolisesta ravintolatarjonnasta huolimatta perinteisesti ollut vaikeaa löytää kasvisruokaherkkuja, mutta tilanteeseen on onneksi tullut kasvissyöjien iloksi muutos. Helsingin Sanomat onkin kirjoittanut kasvisruoasta innostuneita varten listan Pariisin parhaista kasvisruokapaikoista.

Ostoksia ja rentoa oleskelua

Ensimmäistä kertaa Pariisissa vierailevan kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa suuret nähtävyydet, joista Pariisi on kuuluisa. Tällaisia ovat esimerkiksi taidemuseo Louvre, Eiffel-torni ja tietysti upea arkkitehtuurin taidonnäyte Notre Damen katedraali.

Pariisi ja Eiffel-torni

Nähtävyyksiensä lisäksi Pariisi on tunnettu myös shoppailumahdollisuuksistaan. Muodinluojien ja etenkin muodin ystävien rakastama tyylikäs Pariisi on täynnä niin halvempia ketjuliikkeitä kuin eksklusiivisia haute couture –kauppojakin. Kauppojen tarjonta on laaja, ja niitä löytyy joka puolelta Pariisia.

Pariisissa on tavallisten vaateliikkeiden lisäksi myös valtava määrä erikoisliikkeitä ja kirjakauppoja sekä antiikkia. Sanotaankin, että Pariisista on mahdollista löytää melkein mitä tahansa. Mukaan Pariisiin kannattaa ehdottomasti ottaa shoppailuopas, jotta löytää etsimänsä valtavasta tarjonnasta ja osuu paikalle oikeaan aikaan.

Kun nähtävyydet on nähty ja ostokset tehty, on aika ottaa rennosti pariisilaisten suosikkitavalla eli puistoissa istuskelemalla. Pariisissa on runsaasti erikokoisia puistoja, joista jokainen varmasti löytää oman suosikkinsa. Osa puistoista on paikallisten tarkoin varjelemia salaisuuksia ja osassa jopa kuninkaat ovat viettäneet aikaansa.

Edullisesti Pariisissa

Vaikka Pariisia pidetäänkin kalliina kaupunkina, jossa saa tuhlattua koko matkabudjettinsa hetkessä, voi siellä viettää aikaa myös edullisesti ja kukkaronnyörejä kiristellen. Pariisi on tunnettu suurista kirpputoreistaan, joissa kierrellessä voi vierähtää useampikin päivä. Kirpputoreilta saa niin antiikkia kuin uudempaakin tavaraa edullisin hinnoin, kunhan muistaa tinkiä ja pitää silmät avoinna.

Pariisin ostokset

Pariisin voi kokea myös minimibudjetilla, kun suunnittelee etukäteen ja antautuu seikkailulle. Karkkipäivä-blogissa tutustutaan Pariisiin hyvin edullisesti muutaman päivän ajan. Pariisissa onkin myös paljon ilmaista nähtävää ja koettavaa, jotka voi löytää kun tutustuu aktiivisesti tarjontaan avoimin mielin.

Löydä hotelli ja lennot

Hotelleja Pariisista löytyy laidasta laitaan ja kaikissa hintaluokissa. Esimerkiksi Hotels.com auttaa etsimään juuri itselle sopivimman hotellin. Budjettimatkailijan iloksi Pariisista voi löytää myös hyvin edullisia hotelleja.

Lennot Pariisiin on helppo löytää esimerkiksi täältä.

Matkapaketteja Pariisiin tarjoavat muun muassa Aurinkomatkat ja Tjäreborg.

Kuvat 1. Pranav Bhatt: Colourful cakes, boulangerie, Paris, France CC-BY-NC-SA 2. Gary Bembridge: Concorde Lafayette Hotel Paris View of Eifell Tower from 28th floor (2) CC-BY 3. atractivoquenobello: Marche aux Puces5 CC-BY-NC-SA

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×