Rooma

441 Flares 441 Flares ×

Monipuolinen ja historiallinen Rooma yllättää kokeneenkin matkustajan laajalla kulttuuri- ja ravintolatarjonnallaan.

Roomassa

Nähtävyydet

Roomaan voi tutustua helposti alueittain tai vaikkapa maamerkki ja merkittävä nähtävyys kerrallaan.

Ikuisen kaupungin näkymiin kannattaa tutustua myös korkealta, jotta saa kattavan kuvan Rooman koosta ja mahtavuudesta. Kaduilla kulkiessa on hyvä pitää silmät auki, sillä muodikkaat roomalaiset ovat jo nähtävyys itsessään.

Roomaan tutustuukin ehdottomasti parhaiten kävellen, ja tänne onkin kerätty tietoa Rooman kävelyretkistä.

Ostoksilla Roomassa

Rooma on myös shoppailijoiden suosiossa. Ostoksia voikin tehdä joko edullisemmissa ketjuliikkeissä, paikallisissa pikkupuodeissa tai kalliissa luksus-liikkeissä. Hintatasosta ja parhaista alueista tehdä ostoksia löydät tietoa täältä.

Rooman ostokset

Varsinkin Trasteveren tunnelmallisessa kaupunginosassa on hyvä shoppailla ja lepuuttaa myös jalkojaan.

Aivan Rooman lähistöllä on mahdollista shoppailla edullisemmin myös outlet-myymälöissä, joista Modelbehavior-blogissa kerrotaan enemmän.

Ruoka ja ravintolat

Moni matkustaa Roomaan jo pelkän ruoka- ja ravintolatarjonnan vuoksi. Tunnelmalliset trattoriat, ravitsevat ristorantet ja kevyttä syötävää tarjoavat caffetteriat houkuttelevat syömään mihin päivän aikaan tahansa. Ilta-Sanomat onkin kerännyt aloittelijalle listan Rooman parhaista ravintoloista.

Myös Cacio e Pepe –blogissa tutustutaan roomalaisiin ravintoloihin. Blogissa suositellaan ravintoloita ja tutustutaan niiden ruokalistoihin syvemmin.

Italiassa ollessa kannattaa ehdottomasti syödä myös pastaa. Erilaisten pastojen määrä on päätä huimaava ja niihin kannattaa tutustua etukäteen.

Mama Caffe –blogista löytyy laajasti tietoa Roomasta ja sen ruokakulttuurista. Roomasta löytyy blogin suosittelemia ravintoloita jopa keliaakikoille, mikä on satojen pastojen maassa Italiassa edelleen melko harvinaista. Gluteenitonta ruokavaliota noudattavan kannattaa tutustua näihin ravintoloihin.

Italialainen jaatelo

Italialainen erikoisuus, kevyt ja maistuva gelato-jäätelö maistuu myös kuumassa Roomassa. Lähes joka kadunkulmasta löytyvät gelato-kioskit tarjoavat loputtoman määrän erilaisia makuvaihtoehtoja pistaasista tomaattiin.

Löydä hotelli ja lennot

Roomaan voi matkustaa helposti ja edullisesti valmismatkalla.

Omatoimisen matkan järjestäminen sujuu myös vaivattomasti. Rooman hotellitarjontaan voi tutustua esimerkiksi Hotels.comin sivuilla. Hotellin sijasta Roomassa on suosittua majoittua myös vuokra-asuntoihin.

Lentolippuja on mahdollista saada hyvinkin edullisesti itselle sopivina ajankohtina.

Kuvat 1. Pedro Lopez: Roma – Colisseum CC-BY-NC-SA 2. Rodrigo Sepúlveda Schulz: Lost of shopping possible in Rome CC-BY-NC-SA 3. Morton Lin: Italy Gelato Bar CC-BY-NC-ND

441 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 441 Pin It Share 0 Email -- 441 Flares ×