Thaimaa

0 Flares 0 Flares ×

Suomalaisten suosikkilomakohde Thaimaa on värikäs ja eksoottinen matkakohde, jossa aurinko paistaa lähes läpi vuoden. Ystävällisistä ihmisistä, maukkaasta ruoasta, mielenkiintoisesta kulttuurista ja upeista rannoista tunnettu Thaimaa on erinomainen matkakohde sekä juhlimista että rauhoittumista etsivälle matkailijalle.

Thaimaan rantaa

Syö, sukella ja rentoudu

Thaimaalainen keittiö on monipuolinen ja runsas. Matkailijoiden ja paikallisten valittavana onkin loputon määrä vaihtoehtoja katukeittiöistä fine diningiin. Tuoreet raaka-aineet ja uudet makuyhdistelmät saavat varmasti jokaisen turistin rakastumaan thaimaalaiseen keittiöön.

Thaimaalainen ruoka on sekä värikästä että tulisen maistuvaa, ja sitä tarjoillaan mitä erikoisimmissa paikoissa. Seikkailunhaluinen turisti nauttiikin ruokansa vaikkapa linnunpesässä Koh Koodin saarella.

Thaimaalainen keitto

Monipuolisen ruokakulttuurin lisäksi Thaimaa on tunnettu myös korkealaatuisista hoidoista ja hieronnoista. Thaimaalaisella hieronnalla on pitkät perinteet, ja ensiluokkaisiin kauneushoitoihin pääsee yleensä hyvin halvalla. Kylpyläloma Thaimaassa on parhaimmillaan kaikkien aistien hemmottelua, jonka jälkeen niin keho kuin mieli ovat uudistuneet.

Helsingin Sanomien mukaan lomailijat ovat innostuneet myös käyttämään korkealaatuisia thaimaalaisia sairaalapalveluita, joissa lääketieteellistä apua vaativat kauneushoidot hoituvat huomattavasti Suomea edullisemmin ja nopeammin.

Thaimaa vastaa myös aktiivilomailijan tarpeisiin, sillä Thaimaa on matkailijoiden keskuudessa suosittu sukelluskohde. Joka tasoiselle sukeltajalle löytyy Thaimaasta varmasti haastetta, ja korkeatasoista opetusta on mahdollista saada muiden kielten lisäksi myös suomeksi, sillä Thaimaasta löytyy upeiden sukelluskohteiden lisäksi suomalaisia sukelluskouluja.

Sukeltaminen Thaimaassa

Rantalomailua

Thaimaan pitkät, valkohiekkaiset rannat ja turkoosinvärinen merivesi houkuttelevat rantalomailijoita ympäri maailman. Lyhyt sadekausi ja lauhkea ilmasto ovat omiaan rantalomailijoille ympäri vuoden. Thaimaasta on mahdollista löytää yhä rantoja, joille muut turistit eivät vielä ole löytäneet, ja rantoja, joilla bailataan aamuun asti. Thaimaasta löytyykin monen mielestä osa maailman parhaista rannoista.

Koh Samui

Thaimaa on hyvä rantalomakohde myös perheille, ja varsinkin Phuket on perhelomailijoiden suosiossa. Phuketista löytyy paljon tekemistä ja koettavaa myös perheen pienimmille puistojen ja runsaiden harrastusmahdollisuuksien muodossa.

Vaihtelua etsivälle löytyy tavanomaisen rantalomailun lisäksi myös mielenkiintoisia, historiallisia maailmanperintökohteita, joiden majesteettinen kauneus saa kokeneenkin matkailijan hiljaiseksi.

Kaupunkielämää

Reppureissaajien suosikkikohde Bangkok on monipuolinen kaupunki, jossa länsi ja itä kohtaavat mielenkiintoisella tavalla. Bangkok on suosittu etenkin ostoskaupunkina, sillä Thaimaan hintataso on matala ja kauppojen valikoima hyvin kansainvälinen. Bangkokissa on myös paljon markkinoita, joista osa on auki yömyöhään. Kaupungista löytyy myös oma China Town. Thaimaassa kannattaa harkita esimerkiksi puvun teettämistä, sillä vaatturipalvelut ovat edullisia ja niitä löytyy Bangkokista paljon. Bangkok on tunnettu myös edullisesta vilkkaasta yöelämästään.

Bangkok illalla

Thaimaan toiseksi suurin kaupunki Chiang Mai on rauhallisempi ja puhtaampi kuin Bangkok, ja siellä on myös hieman alhaisempi hintataso. Bangkokin vilinää välttelevälle Chiang Mai onkin hyvä vaihtoehto kaupunkikohteelle Thaimaassa.

Rantaloman ja kaupunkiloman voi myös yhdistää suuntaamalla vaikkapa Patong Beachille, jossa on pitkä valkohiekkainen ranta sekä ostos- ja bilekatuja. Thaimaan Teneriffaksikin kutsuttu Patong Beach on usein nuorten ja seikkailunhaluisten matkailijoiden valinta, eikä sieltä ole pitkä matka esimerkiksi ostoksille Phuketiin tai autioille lähistön paratiisisaarille.

Löydä hotellit ja lennot

Useat matkanjärjestäjät, kuten Lomamatkat ja Tjäreborg järjestävät pakettimatkoja Thaimaahan. Tjäreborg tarjoaa mahdollisuuden myös lapsivapaisiin, ikärajallisiin hotelleihin.

Kannattaa myös tutkia kaikki äkkilähdöt Thaimaahan edullisen matkan löytämiseksi.

Lennot ja hotellit on helppo varata myös erikseen esimerkiksi Travellinkin kautta.

Kuvat 1. Lisa Santonato: The Beach CC-BY-NC-ND 2. Neil: Thailand CC-BY-NC-SA 3. David Spencer: Chumphon Pinnacle CC-BY-NC 4. soma-samui.com: Koh Samui Chaweng Beach center0001 CC-BY-NC 5. Patrik Ragnarsson: Bangkok CC-BY-NC

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×