Tunisia

0 Flares 0 Flares ×

Pohjois-Afrikan vähemmän tunnettu helmi Tunisia on monipuolinen matkailumaa, jonka rannikkoalueet ja ympäri vuoden lämmin sää tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden rantalomailuun. Tunisian pitkä historia ja sen mukanaan tuomat upeat historialliset nähtävyydet sekä merenrannasta Saharan aavikkoon vaihtelevat alueet tarjoavat paljon mielenkiintoista tekemistä ja nähtävää rantalomailun oheen.

Tunisia

Nähtävää ja tekemistä

Rantalomailijan unelmakohde Tunisiassa on rannikon lähistöllä sijaitseva Djerban saari. Pienellä saarella liikkuminen on helppoa, ja sieltä pääsee hyvin myös mantereelle tutustumaan esimerkiksi Saharan aavikkoon, jonne järjestetään paljon opastettuja retkiä. Vesiurheilun ystävät viihtyvät varmasti Djerballa, sillä mahdollisuuksia erilaisiin aktiviteetteihin on paljon.

Tunisian nähtävyyksistä suosituin on Karthagon rauniokaupunki. Muinaisen roomalaisen imperiumin yksi tärkeimmistä kaupungeista on säilynyt paikoittain hyvin, ja alueelta löytyy paljon tutkittavaa. Arkeologian ja historian ystävälle Karthagon rauniot ovat Tunisiassa ehdoton käyntikohde. Alueella sijaitsevat myös Antoninen kylpylöiden rauniot. Etelä-Tunisiassa on mahdollista tutustua esimerkiksi Star Wars –elokuvista tuttuihin maisemiin ja vanhoihin hiekan sisään rakennettuihin taloihin.

Karthago

Satamakaupunki Monastir on historiallinen kohde Tunisian rannikolla. Monastir sopii etenkin romanttiselle matkalle, ja sen kauniit rantabulevardit ja puistot sekä minareetit, linnat ja kupolit tarjoavat paljon katseltavaa arabialaisesta arkkitehtuurista kiinnostuneille.

Reissausta ja ruokaa –blogissa kuvaillaan puolestaan Sidi Bou Saidin lähes täydellistä pohjoistunisialaista kylää. Välimerellinen tunnelma, vaaleat kauniit rakennukset ja upeat maisemat merelle ovat tehneet Sidi Bou Saidista suositun matkakohteen myös tunisialaisten keskuudessa.

Sousse ranta

Lapsiperheille tekemistä löytyy etenkin Hammametista, joka on pikku hiljaa muodostumassa yhdeksi Tunisian suosituimmista kohteista. Hammametissa on upeiden rantojen lisäksi myös paljon kylpylöitä ja hyviä ravintoloita. Tutustumisen arvoinen Hammametin vanha kaupunki tarjoaa paikallisia elämyksiä tunisialaisesta kulttuurista kiinnostuneille.

Tunisia on monipuolisuutensa vuoksi myös suosittu häämatkakohde.

Satumainen Sousse

Tunisian suosituin matkakohde on yli 3000 vuotta vanha historiallisen upea Sousse. Sousse onkin sekä rantalomailijoiden että aktiivilomailijoiden suosiossa, sillä siellä on monipuolisesti tekemistä niin rentoa lomaa kuin nähtävyyksiä ja tekemistäkin etsivälle. Soussesta järjestetään monipuolisesti retkiä myös lähiympäristöön.

Sousse

Soussen suosituimmat nähtävyydet ovat arkkitehtuurista ja historiasta kiinnostuneelle erityisen mielenkiintoisia. Vanha kaupunki Medina, Suuri Moskeija sekä Ribat-luostarilinnoitus ovat kauniita ja uskomattoman upeita esimerkkejä Tunisian pitkästä historiasta. Soussen länsipuolella pääsee tutustumaan katakombeihin, ja noin neljänkymmenen kilometrin päässä sijaitseva Takrounan kylä on mielenkiintoinen kohde päiväretkelle. Muita tärkeitä nähtävyyksiä ovat esimerkiksi turisteja varten rakennettu Port el Kantanouin satama-alue ja arkeologinen museo, joka pitää sisällään runsaasti ikivanhoja aarteita.

Soussen nähtävyyksistä mielenkiintoinen Medina on päässyt Unescon maailmanperintökohteiden listalle. Historiallisten nähtävyyksien lisäksi tekemistä Soussessa tarjoaa esimerkiksi Acqua Palace –vesipuisto, lukuisat golf-kentät sekä valkohiekkainen pitkä hiekkaranta.

Ruoka ja juoma

Kulttuurin ja rantojen lisäksi Tunisia on myös hyvä matkakohde ruoan ystäville. Pohjois-Afrikkalainen keittiö on saanut vaikutteita sekä Välimeren maista että afrikkalaisista perinneruoista ja arabialaisesta ruokakulttuurista. Erilaiset muhennokset, padat, taginet ja kuskus ovat ominaisia tunisialaiselle ruoalle.

Tunisian turistialueilla on tarjolla valtava määrä länsimaiseen makuun suunniteltuja ravintoloita, mutta Tunisiassa kannattaa tutustua ehdottomasti paikalliseen ruokakulttuuriin ja paikallisten suosimiin ravintoloihin.

Mausteita Soussessa

Maailman Kuvalehden artikkelissa on kuvailtu perinteistä tunisialaista ruoanlaittoa ja siihen käytettäviä raaka-aineita. Tunisian monipuolinen keittiö ihastuttaa nimenomaan raaka-aineillaan ja monipuolisilla mausteillaan. Eksoottinen ja mausteinen tunisialainen ruoka on mielenkiintoinen tuttavuus, ja hyviä paikallisten suosimia ravintoloita kannattaa metsästää ennakkoluulottomasti ja kysymällä neuvoja vaikkapa paikallisilta.

Reissausta ja ruokaa –blogissa keskitytään tunisialaisiin hedelmiin ja kasvisruokavaihtoehtoihin. Monipuolinen hedelmä- ja vihannestarjonta ilahduttavat myös lihansyöjiä, sillä Tunisiasta saa lähes loputtoman määrän erilaisia eksoottisia hedelmiä.

Löydä lennot ja hotelli

Matkapaketteja Tunisiaan tarjoaa Detur. Monipuolinen valikoima hotelleja löytyy myös Deturin valikoimista.

Lennot Tunisiaan löydät helposti täältä.

 

Kuvat: 1. Tony Hisgett: Tunisia Shop CC-BY 2. Institute for the Study of the Ancient World: Antonine Baths at Carthage CC-BY 3. Stephen Thomas: Antonine Baths at Carthage CC-BY-NC-ND 4. Stephen Thomas: Sousse, Tunisia CC-BY-NC-ND 5. Stephen Thomas: Great Mosque, Medina, Sousse CC-BY-NC-ND 6. Daniel Kulinski: spices CC-BY-NC-SA

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×