Vietnam

0 Flares 0 Flares ×

Vietnam on turisteille vielä uusi tuttavuus, mutta sen suosio on vahvassa kasvussa. Suhteellisen tuoreena matkailumaana Vietnamista voi löytää vielä paljon paikkoja, joissa muut turistit eivät ole käyneet. Vietnam onkin Aasian pitkään piilossa ollut helmi.

Vietnamissa

Mitä tehdä ja nähdä Vietnamissa

Monipuolisessa Vietnamissa alueiden väliset erot ovat suuria ja osa kaupungeista on edelleen hyvin köyhiä. Vietnamin suurin kaupunki Ho Chi Minh city eli Saigon kuhisee kiirettä ja elämää, kun taas pääkaupunki Hanoi on rauhallinen ja muistuttaa enemmän pientä kylää.

Me Naisten vinkeillä Saigonista löytyykin jokaiselle jotakin. China Town, isot ostosalueet ja Saigonin museot ja temppelit tarjoavat tekemistä pidemmäksikin aikaa.

Vietnam Cao Dai temppeli

Rajun ja sotaisan menneisyyden vuoksi Vietnamissa on paljon museoita, muistomerkkejä ja sota-aiheisia nähtävyyksiä ja propagandaa. Vietnamissa on myös puhdasta luontoa, ja esimerkiksi Halong Bayn sokeritoppavuoret ovat näkemisen arvoiset. Kaunis Mekong-joen suisto on kuin muisto menneestä ajasta ja valtavat riisipellot ovat vaikuttava näky. Aktiiviselle lomailijalle Vietnamissa on paljon tehtävää ja nähtävää.

Ruoka ja juoma

Muiden Aasian maiden tavoin vietnamilaisessa keittiössä raaka-aineiden tuoreus on tärkeintä. Mausteiden, yrttien ja vihannesten käyttö on runsasta ja kaiken perustana on riisi. Kuuluisin vietnamilainen ruoka maailmalla lienee kuitenkin nuudelikeitto Pho. Hellapoliisi-blogin Kati Jaakonen on kertonut vietnamilaisesta ruoasta ja paikallisista herkuista sekä jakanut Pho-keiton reseptin täällä. Vietnamilainen ruoka on saanut siirtomaahistoriansa takia vaikutteita myös ranskalaisesta keittiöstä, joten siinä maistuu sekä aito aasialaisuus, naapurimaiden keittiöt että ripaus kansainvälisyyttäkin. Moni rakastuukin Vietnamiin nimenomaan sen ruoan takia.

Vietnamilainen ruoka

Vietnamilaista ruokaa pidetään terveellisenä ja ravitsevana. Naapurimaistaan vaikutteita ottanut Vietnam hurmaa monipuolisella ruokatarjonnallaan, ja varsinkin katukeittiöiden ja pienten ravintoloiden tarjonta kannattaa kokea. Ruoan kanssa nautitaan usein teetä tai jogurttijuomia.

Makumatkamuistoja-blogissa suositellaan useaa Hanoin ravintolaa ja kerrotaan vinkkejä esimerkiksi kuuluisan tv-kokin ravintolan löytämistä varten. Ho Chi Minhissa Makumatkamuistoja tutustuu puolestaan esimerkiksi länsimaissakin muodissa oleviin riisipaperirulliin ja parhaisiin ravintoloihin. Hoi Anin pikkukaupungistakin Makumatkamuistoja löytää useita kokeilemisen arvoisia ja herkkullista ruokaa tarjoilevia ravintoloita. Blogissa kerrotaan myös ravintoloiden hintatasoja.

Löydä lennot ja hotellit

Useat matkanjärjestäjät ovat jo alkaneet tarjota matkapaketteja Vietnamiin.

Aurinkomatkat tarjoaa myös mahdollisuuden yhdistelmälomaan, jossa osa lomasta vietetään kaupungissa ja osa rantalomakohteessa.

Omatoimimatkailija löytää myös helposti lennot ja hotellit kasvavasta hotellien valikoimasta ja lentotarjonnasta.

Kiertomatkat ovat myös hyvä tapa tutustua Vietnamiin, ja niitä järjestää esimerkiksi Kalevatravel.

Kuvat 1. Jean-Pierre Dalberá: La baie d’Halong CC-BY 2. Will De Freitas: Cao Dai Temple CC-BY-NC-ND 3. Karl Baron: Vietnam food is so yummy CC-BY

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×