Viro

0 Flares 0 Flares ×

Suomen etelänaapurissa sijaitseva Viro ja etenkin sen pääkaupunki Tallinna on monelle tuttu lähimatkakohde, jonne pääsee nopeasti ja vaivattomasti. Viro on kuitenkin paljon muutakin kuin turistien koluamat ja tutuiksi tulleet suosikkikohteet, ja sieltä löytyy monenlaista tekemistä ja nähtävää niin kaupunki-, kylpylä- kuin aktiivilomastakin haaveilevalle. Viro on myös erinomainen kohde kulttuurilomasta kiinnostuneelle.

Tallinnan kaupunki

Kaupunkiloma Tallinnassa tai Tartossa

Viron pääkaupunki Tallinna houkuttelee laajalla shoppailutarjonnallaan ja upealla vanhalla kaupungillaan vuosittain runsaasti suomalaisturisteja ostoksille ja nauttimaan tunnelmasta. Pienen kokonsa ja lyhyiden välimatkojen vuoksi Tallinna onkin erinomainen kaupunkikohde esimerkiksi lyhyelle viikonloppulomalle. Kaikki palvelut löytyvät Tallinnasta helposti, ja moneen paikkaan pääsee kävellen. Shoppailupaikat ovat keskittyneet pääosin keskustan alueelle, ja kaupungin joukkoliikenne on toimivaa ja edullista. Shoppailun ja monipuolisen kulttuuritarjonnan lisäksi Tallinnan kauneushoitolat ja kylpylät ovat suosittuja, ja useimmat hoidot ovat huomattavasti edullisempia kuin Suomessa. Tallinnasta löytyy myös monipuolinen ja aktiivinen yöelämä, joka houkuttelee juhlijoita kauempaankin.

Tallinnan on myös suosittu joulun ajan kaupunkikohde, sillä sieltä löytyy paljon joulumarkkinoita, toreja ja vaihtelevaa kulttuuriohjelmaa joulunaikaan.

Tallinnan markkinat

Toinen mielenkiintoinen kaupunkikohde Virossa on Tarton historiallinen yliopistokaupunki. Tarton kuuluisan yliopiston lisäksi kaupungissa on paljon museoita, kirkkoja ja historiallisia rakennuksia.

Tarton ehdottomasti suurin vetonaula on Baltian suurin tiedekeskus AHHAA, joka sopii niin lapsiperheille kuin tieteestä kiinnostuneille aikuisillekin. Lapsia varten tiedekeskuksessa on esimerkiksi lasten oma tiedeteatteri.

Tartossa järjestetään ympäri vuoden paljon tapahtumia, joihin kannattaa tutustua etenkin kesällä. Viron boheemina kulttuuripääkaupunkina pidetty Tartto onkin historiafriikin ja kulttuurin ystävän unelmakohde, jossa riittää katseltavaa ja koettavaa pidemmäksikin aikaa. Suuri opiskelijaväestö takaa Tarttoon myös paljon nuorekasta tekemistä ja opiskelijatapahtumia ja –juhlia.

Nähtävää ja koettavaa

Virossa on paljon tekemistä ja nähtävää myös kaupunkien ulkopuolella. Monipuolinen luonto, pitkä rannikko ja kaunis saaristo tarjoavat paljon tekemistä aktiivilomailijoille. Kansallispuistoissa on paljon erinomaisia patikka- ja pyöräilyreittejä myös haasteita kaipaaville, ja Viron lounaisosien saaristossa on mahdollista vaikkapa sukeltaa hylkeiden kanssa.

Monille Viron saaristosta tutuin alue on Saarenmaa ja sen tunnetuin kaupunki, idyllinen Kuressaare, mutta yli 1500 saaren muodostamasta saaristosta löytyy erilaisia alueita ja paljon tutkittavaa luonnosta ja historiasta kiinnostuneille. Saarilla on luonnon lisäksi mahdollista tutustua myös vanhaan virolaiseen kulttuuriin ja hitaaseen saaristolaiselämään, jossa perinteet ovat yhä tärkeä osa arkea.

Kuressaaren linna

Viron talvipääkaupungiksi kutsuttu Otepää tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia aktiiviseen lomaan. Etenkin talviurheilulle on paljon mahdollisuuksia Otepään alueella, ja koskematon luonto hurmaa kokeneenkin luonnonystävän. Kesäisin Otepään luonnonpuistossa voi meloa ja patikoida sekä tutustua monipuoliseen eläimistöön. Otepää on myös pitkän historiansa vuoksi mielenkiintoinen kulttuurikohde, josta löytyy paljon nähtävyyksiä kirkkojen ja historiallisten rakennusten muodossa.

Monet matkustavat Viroon myös erinomaisten kylpylöiden takia. Viron pitkä kylpylähistoria ja monipuoliset hoidot takaavat matkailijoillekin korkealaatuisia, mutta edullisia kylpyläkokemuksia ja rentouttavia hetkiä joka puolella Viroa.

Zen spa

Etenkin Tallinnassa ja Otepäässä on mahdollisuus yhdistää kylpylälomailuun muitakin aktiviteetteja.

Suosittu ja monipuolinen kesäkohde Pärnu on etenkin rantalomaa kaipaavien suosikkikohde. Suosittu tapa viettää aikaa Pärnussa on vuokrata sieltä kesämökki. Pärnun pitkät hiekkarannat ja vilkas yöelämä ovat nousseet viime vuosina suureen suosioon suomalaisturistien keskuudessa, ja Pärnun korkeatasoiset palvelut ja aktiviteetit houkuttelevatkin sinne yhä enemmän turisteja.

Monipuolinen lista Pärnun aktiviteettimahdollisuuksista löytyy esimerkiksi täältä.

Syöminen ja juominen

Virolainen ruokakulttuuri muistuttaa paljon suomalaista ruokakulttuuria, mutta eroavaisuuksiakin on runsaasti varsinkin muiden kulttuurien vaikutusten vuoksi. Virolaiseen ruokaan ovat vaikuttaneet paljon venäläiset ja baltialaiset valloittajat ja naapurimaat. Yksinkertaisuus, konstailemattomuus ja runsas perunan sekä lihan ja maitotuotteiden käyttö ovat virolaisen ruokakulttuurin perustana. Virossa kunnioitetaan perinteitä, ja se näkyy myös monien kestikievareiden ja perinneruokien muodossa.

Kreutzwald Library ravintola

Tallinnaan matkustavien herkkusuiden kannattaa lukea Turun Sanomien artikkeli, jossa suositellaan tallinnalaisia ravintoloita, joissa fine diningin ja seikkailunhaluisten turistien kannattaa ehdottomasti käydä.

Viron ravintolatarjonta on monipuolistunut paljon viime vuosina, ja korkeatasoisia ravintoloita löytyykin runsaasti ympäri maata. Virossa valitaankin vuosittain ruoka-ammattilaisten toimesta viisikymmentä Viron parasta ravintolaa, ja monipuolisesta ravintolatarjonnasta löytyy ravintoloita kaikissa hintaluokissa. Lähiruoka, luomu ja eettisyys ovat nousseet tärkeiksi aiheiksi virolaisessa keskustelussa sekä ravintoloissa, ja monet parhaista ravintoloista löytyvätkin nykyään Viron maaseudulta, jossa raaka-aineiden tuoreus ja korkealaatuisuus ovat etusijalla.

Löydä lennot tai laiva ja hotelli

Helpoin ja edullisin tapa matkustaa Viroon on ottaa laiva Helsingistä Tallinnaan.

Viroon pääsee myös lentämällä esimerkiksi Tarttoon tai Tallinnaan.

Monipuolisia majoitusvaihtoehtoja, kuten lomamökkejä, kylpylähotelleja, hotelleja ja leirintäalueita löydät täältä.

Matkapaketteja eri puolille Viroa järjestää muun muassa Sagamatkat.

Kylpylälomapaketteja Viroon löytyy esimerkiksi Matkavekan valikoimista.

 

Kuvat 1. Rémi Lanvin:Tallinn Old Town (Toompea) CC-BY-NC-SA 2. Adrián Pérez:City hall square – Christmas CC-BY-SA 3. Roine Johansson:Vid Kuressaare slott CC-BY-NC-ND 4. Unique Hotels:Zen SPA Japanese pool CC-BY-SA 5. Unique Hotels:Kreutzwald Library Restaurant CC-BY-SA

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×